Jei norite, kad arbata būtų naudinga, labai svarbu laikytis tam tikrų arbatos ruošimo ir gėrimo taisyklių. Viena pagrindinių taisyklių – arbata turi būti šviežia. Jei arbata ilgą laiką stovės užpilta, iš jos negausite jokios naudos. Maža to, tokia arbata gali pakenkti sveikatai.
Kodėl negalima gerti arbatos, kuri ilgą laiką stovėjo užpilta?
Ekspertai griežtai nerekomenduoja gerti ilgai pastovėjusios ar vakarykštės arbatos. Visų pirma, arbatoje esantys eteriniai aliejai, fenolis ir lipidai po trumpo laiko pradeda oksiduotis, todėl gėrimas tampa neskanus ir nenaudingas. Antra, tokia arbata yra ideali terpė bakterijų dauginimuisi.
Vis dėlto, nereikėtų gerti arbatos iškart po užplikymo. Per karšta arbata gali sudirginti gerklę ir stemplę. Šio gėrimo temperatūra neturi viršyti 56 laipsnių Celsijaus.