Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Kodėl rauginti kopūstai yra tokie naudingi: mitybos specialistai papasakojo, kam juos rekomenduojama valgyti

Rauginti kopūstai turi daug naudingų bakterijų, todėl toks maistas puikiai padeda kovoti su įvairiais uždegimais. Jei rauginti kopūstai valgomi reguliariai, tikimybė susirgti ūminiu ar lėtiniu uždegimu tampa gerokai mažesnė.

Rauginti kopūstai padeda apsisaugoti nuo įvairių sveikatos bėdų: virškinimo sutrikimų, depresijos, astmos, hormonų disbalanso, alergijos maistui, diabeto, nutukimo, ir t.t.

Raugintuose kopūstuose esančios naudingos bakterijos padeda sustabdyti įvairių ligų sukėlėjų, virusų, grybelių ir parazitų patekimą į organizmą. Šis maisto produktas taip pat padeda sustiprinti imuninę sistemą.

Daugiau energijos

Raugintuose kopūstuose yra daug geležies, kuri yra labai svarbi energijos gamybai. Šis mikroelementas gerina medžiagų apykaitą ir kraujotaką. Taip pat tai padeda išvengti anemijos ir jos šalutinio poveikio.

Raugintuose kopūstuose  yra skaidulų, kurios labai svarbios virškinimo sistemos veiklai, o jų vartojimas palaiko tinkamą virškinimo procesą, užkerta kelią pilvo pūtimui ir skausmams. Visa tai taip pat padeda išvengti skrandžio opos atsiradimo.

Sveikesnė širdis

Kopūstuose esančios skaidulos svarbios ne tik virškinimo sistemai, bet taip pat ir širdies sveikatai, nes jos gali pašalinti kraujyje esantį blogąjį cholesterolį, o tai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Raugintuose kopūstuose yra nemažas kiekis vitamino A, kuris žmogaus organizmui yra nepaprastai svarbus.  Vitaminas A veikia kaip antioksidantas, kuris apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos.

Stipresnė imuninė sistema

Tai – puikus būdas stiprinti imunitetą, nes raugintuose kopūstuose  gausu vitamino C ir probiotikų. Manoma, kad rauginti kopūstai turi priešuždegiminį ir baktericidinį poveikį.

Šis maisto produktas gali pagerinti sergančiųjų bronchine astma būklę. Be to, rauginti kopūstai turi gerą analgezinį poveikį, todėl jie puikiai tinka migrenos profilaktikai.

Rauginti kopūstai padeda efektyviau kovoti su depresija ir stresu. Nustatyta, kad rauginti kopūstai pasižymi ir priešvėžiniu poveikiu.

Raugintuose kopūstuose, priklausomai nuo jų laikymo sąlygų ir terminų, yra nuo 10 iki 30 mg askorbo rūgšties (vitamino C). Viena svarbiausių sąlygų, kad šis vitaminas būtų apsaugotas nuo oksiduojančio atmosferos deguonies poveikio, yra ta, kad sūrymas visiškai padengtų kopūstų paviršių.

Svarbu žinoti, kad reaguodami su oru rauginti kopūstai praranda dalį vitamino C, todėl tuomet, jei raugintus kopūstus tenka išimti iš sūrymo, juos rekomenduojama užpilti aliejumi.

Raugintuose kopūstuose yra beveik visos šviežiuose kopūstuose esančios medžiagos. Raugintų kopūstų sultys žadina apetitą ir aktyvina virškinimo procesus pacientams, todėl šis maisto produktas  yra ypač naudingas tiems žmonėms, kurie skundžiasi mažu skrandžio rūgštingumu, neurologinėmis ligomis, ar tiesiog propaguojantiems sėslų gyvenimo būdą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sėkmingiausias mėnuo 2025 metais kiekvienam Zodiako ženklui

Avinas — 2025 m. vasaris Jūsų sėkmingiausias mėnuo bus vasaris. Žvaigždės suteiks jums energijos įgyvendinti ambicingiausius planus, o kliūtys tarsi išnyks, palikdamos vietos sėkmei. Klausykitės...

Skalbiniai po skalbimo skleidžia nemalonų kvapą? Šis triukas padės iš karto ir nieko nekainuos!

Ar jums pažįstama situacija, kai ką tik išskalbtų skalbinių kvapas neprimena gaivumo, o verčiau kelia nusivylimą? Tai yra dažna problema, su kuria susiduria daugelis...
---