Pirmąjį dienos valgį turėtų sudaryti tinkamas maistas, nes tai ne tik numalšins alkį, bet taip pat padės išlaikyti puikią sveikatą. Kai kurie mums įprasti produktai labai kenkia organizmui, – ypatingai tada, jei jie vartojami tuščiu skrandžiu. Taigi, kokio maisto negalima vartoti pusryčiams?
Dešra
Jei rūpinatės savo sveikata ir figūra, šį produktą rekomenduojama išbraukti iš savo mitybos raciono. Tą patį galima pasakyti apie bet kuriuos mėsos pusgaminius.
Nepakenkiant sveikatai per dieną galima suvalgyti ne daugiau nei 50 gramų mėsos pusgaminių. Jei pusryčiams valgote dešrą, tai gali neigiamai paveikti jūsų bendrą savijautą ir sveikatą. Maža to, toks maistas neužtikrina ilgalaikio sotumo jausmo.
Vaisių sultys
Dauguma mano, kad vaisių sultys yra labai naudingos organizmui, todėl rytais gana dažnai pasirenkamas būtent toks gėrimas. Vis dėlto, toks įprotis tikrai nėra pats geriausias.
Net jei renkatės šviežiai spaustas natūralias sultis, kuriose yra daug maistinių medžiagų, tai gali neigiamai paveikti virškinamojo trakto organų veiklą.
Specialistai teigia, kad vietoj sulčių visada geriau rinktis vandenį.
Švieži vaisiai ir daržovės
Daugumos šviežių vaisių ir daržovių negalima vartoti tuščiu skrandžiu. Daržoves geriausia vartoti virtas arba troškintas.
Dauguma šios kategorijos produktų gali sukelti virškinimo sutrikimus, o tuščiu skrandžiu suvalgytas bananas gali pabloginti širdies ir kraujagyslių sistemos darbą.
Kava su kepiniais
Dauguma žmonių savo pusryčius įsivaizduoja taip: puodelis aromatingos kavos su raguoliu ar bandele. Jei tokius pusryčius rinksitės reguliariai, galite pabloginti virškinamojo trakto veiklą.
Taip pat nereikėtų pamiršti, kad miltinių produktų vartojimas gali sukelti nutukimą.