Kiaušinienė – paprastas ir sotus pusryčių patiekalas, puikiai derantis su daržovėmis ir skrebučiais. Toks patiekalas yra labai sotus ir gali būti paruošiamas vos per kelias minutes. Vis dėlto, mitybos specialistai įspėja, kad toks maistas tinka anaiptol ne visiems. Reikėtų nepamiršti, kad kiaušinienė, kepta saulėgrąžų aliejuje, tikrai negali būti vadinama dietine. Be to, kepimo metu kiaušiniai praranda dalį naudingųjų savybių. Žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, turėtų visiškai atsisakyti keptų kiaušinių.
Pirmiausia kalbama apie tuos žmones, kurie kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Taip pat kiaušinienė nėra tinkamas patiekalas ir tiems žmonėms, kurie turi rimtų problemų dėl antsvorio ar cholesterolio kiekio kraujyje.
Vis dėlto, tikrai nėra reikalo atsisakyti kiaušinių, nes juose yra labai daug vitaminų: D, B6 ir B12. Kiaušiniuose taip pat yra cinko ir geležies: šie mikroelementai yra tiesiog būtini organizmo funkcionavimui.
Žmonėms, sergantiems išvardintomis ligomis, rekomenduojama valgyti kietai virtus kiaušinius be trynių, nes pastaruosiuose yra didelis cholesterolio ir riebalų kiekis.