Žmonės, kurie nori džiaugtis geresne sveikata, gana dažnai stengiasi atsisakyti druskos ar bent sumažinti jos vartojimą. Niekam ne paslaptis, kad druska gali sukelti skysčių kaupimąsi organizme, tad tuomet, jei siekiate to išvengti, naudinga sužinoti, kuo galima pakeisti druską. Mitybos specialistai įvardino geriausias alternatyvas, taigi, pasidomėkime, ką galima vartoti vietoj šio populiaraus įvairių patiekalų prieskonio.
Granatų sultys
Jei norite ne tik numesti svorio, bet ir sustiprinti organizmą, vietoj druskos naudokite natūralias granatų sultis, kurios puikiai dera su salotomis ir daržovių patiekalais.
Maistas įgaus įdomų poskonį, o druskos trūkumas tikrai nebus pastebimas.
Specialistai primena, kad granatų sultys stiprina imuninę sistemą, lėtina senėjimo procesus ir saugo nuo hipertenzijos.
Citrinos sultys
Šiems vaisiams būdingas rūgštus skonis, todėl citrinos sultimis galite nesunkiai pakeisti druską. Įprastai citrinos sultys yra naudojamos paskutiniame maisto ruošimo etape.
Citrinų sultys taip pat puikiai tinka ir įvairių padažų ruošimui.
Citrinos sultys tonizuoja ir turi daug naudingų savybių.
Prieskoniai
Prieskoniai suteikia patiekalams išraiškingą skonį, tačiau svarbu įsitikinti, kad prieskonių mišinyje nėra druskos.
Jei jums sunku visiškai atsisakyti druskos, naudokite rožinę arba juodąją druskas, kurios organizmui bus kur kas naudingesnės.