Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip iškepti gardžią duoną kepimo rankovėje?

Maisto prekių parduotuvėje rasti duonos, kuri savo skoniu nenusileistų naminei, yra sunku. Juk naminis gaminys yra daug kvapnesnis ir dailesnis nei pirktas. Tuo galite įsitikinti bandydami rankovėje išsikepti naminės duonos.

Norėdami pamaloninti savo artimuosius šviežiais kepiniais, galite naudoti visai paprastus ingredientus, kuriuos galite rasti bet kurioje virtuvėje. Taip pat reikia šiek tiek jėgų ir įgūdžių. Rezultatas – beprotiškai minkšta duona su traškia plutele.

Naminė duona kepimo rankovėje: kepimo būdas

Šis receptas įdomus tuo, kad tešlą pirmiausia reikia sudėti į kepimo rankovę, o tik tada dėti į orkaitę. Dėl šios mažos gudrybės duona gaunasi nepaprastai kvapni ir sodri.

Ingredientai

  • 400 ml vandens
  • 1 a. š. cukraus
  • 25 g mielių
  • 1,5 g druskos
  • 650 g kvietinių miltų
  • 3 valg. š. aliejaus (alyvuogių, rapsų ar kito)

Gaminimo eiga

  • Šviežias mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
  • Į gautą mišinį įpilkite rupios druskos ir aliejaus. Miltus persijokite ir suberkite į mieles.

  • Minkome tešlą. Ji neturėtų prilipti prie rankų. Minkykite 5 minutes.
  • Gilų indą sutepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite į jį tešlą. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai šiltoje vietoje.

  • Minkome tešlą 5 minutes. Tada vėl laikome šiltoje vietoje dar valandą.
  • Paviršių pabarstykite miltais. Tešlą padaliname į dvi dalis, iš kurių kiekvieną minkome rankomis.

  • Suformuojame du rutuliukus. Ant jų peiliu padarome įpjovą.
  • Tešlos rutulį perkelkite į kepimo rankovę ir užriškite. Paskleiskite ant kepimo skardos ir padėkite šiltai dar 15 minučių.

  • Tešlą įdėkite į orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 50–60 min.
  • Išimame skardą iš orkaitės. Atidarykite rankovę. Leiskite duonai atvėsti.

Viskas! Prie arbatos nėra nieko skanesnio už duoną, kuri neseniai buvo ištraukta iš orkaitės, supjaustyta riekelėmis, aptepta sviestu ir lengvai pasūdyta. Niekas negali atsisakyti tokio skanaus ir paprasto sumuštinio.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---