Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis slyvų pyragas: paprastas receptas

Jei bent kartą išbandysite šį nuostabaus skonio pyragą, nebenorėsite kepti jokio kito!

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 450-500 g slyvų;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Pirmiausia sutarkuokite šaldytą sviestą ir į gautą masę įmuškite kiaušinį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su sviesto ir kiaušinio mase.
  3. Suberkite kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į 2 nevienodas dalis ir suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę. Didesnį tešlos gabalėlį pusvalandį palaikykite šaldytuve, o mažesnį – šaldiklyje.
  4. Iš slyvų išimkite kauliukus, kiekvieną slyvą supjaustykite į 6 dalis.
  5. Iškočiokite didesnį tešlos gabalą, dėkite į kepimo indą, pabarstytą miltais. Išdėliokite slyvas.
  6. Šaldiklyje laikytą tešlą sutarkuokite ir pabarstykite slyvas.
  7. Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...

Keturios produktų grupės, kurias būtina valgyti metant svorį

Lieknėjimas – tai ne tik atsisakymas maisto, bet ir teisingas maisto pasirinkimas. Įvardyti produktai, kurie būtinai turi būti kiekvieno, norinčio atsikratyti antsvorio be žalos...
---