Grikiai yra labai skanios kruopos, kurias tikrai mėgsta visi žmonės. Pagardinkite juos mėsa bei daržovėmis, ir mėgaukitės skaniu ir sočiu patiekalu!
Ingredientai:
- grikiai – 200 g
- malta mėsa – 300 g
- morkos – 100 g
- svogūnai – 100 g
- ciberžolė, saldi paprika, muskatas ir druska – pagal skonį
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- vanduo – 2,5 puodelio.
Gaminimas:
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite. Daržoves pakepkite alyvuogių aliejuje apie 3 minutes ant stiprios ugnies.
Tada suberkite faršą, išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes. Grikius nuplaukite ir suberkite į daržoves. Išmaišykite, suberkite visus prieskonius. Užpilkite viską vandeniu. Uždenkite dangtį ir troškinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite viską apie 20 minučių. Skanaus!