Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Džiovintos slyvos žiemai su česnakais ir prieskoniais: pagaminsite tikrą delikatesą

Šis užkandis papuoš bet kokį šventinį stalą ir bus suvalgytas vienas pirmųjų, nes tai neįprastas, bet labai skanus patiekalas. Pagal šį receptą slyvos yra kvapnios, sultingos ir saikingai aštrios – trumpai tariant, tikras delikatesas!

Ingredientai (2 vnt. 0,5 l stiklainiams):

  • Slyvos – 3 kg
  • Druska ir cukrus – po kelis žiupsnelius
  • Česnakai – 8 skiltelės
  • Aitriosios paprikos – 2 vnt.
  • Augalinis aliejus – vienas litras
  • Bazilikas (džiovintas) ir raudonėlis – po 1 arbatinį šaukštelį
  • Rozmarinas ir kalendra – po ½ arbatinio šaukštelio
  • Kardamonas ir cinamonas – po ketvirtadalį arbatinio šaukštelio.

Kiekvienam stiklainiui reikės:

  • Druskos – ½ arbatinio šaukštelio
  • Cukraus – 2 valgomųjų šaukštų
  • Acto (obuolių 6%) – 1 valgomo šaukšto.

Išsami gaminimo eiga:

  1. Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Tada sudėkite jas ant džiovyklės grotelių. Taip pat galite džiovinti orkaitėje, kad temperatūra būtų +70°C. Procesas trunka lygiai 24 valandas. Prieš džiovinimą slyvas pabarstykite druska ir cukrumi.
  2. Paruoštos slyvos turi būti minkštos ir elastingos. Jos neturi būti drėgnos ar per daug sausos.
  3. Tada paruoškite bazilikus, raudonėlius, rozmarinus, kalendras, kardamoną ir cinamoną. Prieskonius reikia sumaišyti.
  4. Tuomet į stiklainius sudėkite džiovintas slyvas, česnakų skilteles ir aštriosios paprikos žiedelius. Kiekvieną sluoksnį lengvai pabarstykite prieskoniais. Slyvas sudėkite kuo glaudžiau.
  5. Sudėjus slyvas, česnakus ir paprikas, suberkite cukrų, druską ir actą. Puode įkaitinkite augalinį aliejų, kol pasimatys pirmieji burbuliukai.
  6. Supilkite aliejų į stiklainius, juos uždarykite ir šiek tiek pakratykite, kad cukrus ir druska ištirptų. Stiklainius laikykite tik šaltai, todėl padėkite juos į rūsį arba šaldytuvą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---