Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Geriausias slyvų pyrago receptas: aš šį pyragą kepu visada, kai tik pradeda nokti slyvos!

Šis kepinys yra labai nesudėtingas, tačiau jis leidžia pasimėgauti tiesiog nepakartojamu slyvų skoniu ir aromatu.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 valg. š.  grietinės
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 150 ml grietinės
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 kg slyvų (be kauliukų ir perpjautų per pusę)
  • Cinamono (pagal skonį)
  • 5 valg. š.  manų kruopų

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Į šį mišinį įmaišykite minkštą sviestą.

Įmaišykite trynius su grietine.

Užminkykite tešlą.

Išminkytą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio lakštą.

Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (maždaug 25×35 cm).

2 šaukštus manų kruopų tolygiai užberkite ant tešlos.

Išdėliokite slyvas.

Pabarstykite cinamonu ir likusiomis manų kruopomis (3 šaukštais).

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.

Kiaušinių trynius sumaišykite su pudingo milteliais, įmaišykite grietinę.

Atsargiai sumaišykite trynių mišinį su kiaušinių baltymais.

Supilkite šį mišinį ant slyvų ir išlyginkite.

Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---