Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Pasiruoškite vynuogių atsargų žiemai: receptas be jokių konservantų!

Ar kada bandėte vynuoges konservuoti žiemai? Dabar tam tikrai palankus metas: soduose nuimamas vynuogių derlius, o parduotuvėse ir turguose vynuogių galima įsigyti tikrai palankiomis kainomis.

Jums reikės:

  • 2 kg vynuogių
  • 1 citrinos
  • 2 valg. š. cukraus (kiekvienam stiklainiui)

Kaip gaminti?

Nuplaukite vynuoges ir citriną kepimo sodos tirpalu (vanduo + 1 arbatinis šaukštelis sodos).

Citriną pamirkykite tirpale 15 minučių.

Vynuoges atskirkite nuo kekių.

Dar kartą nuplaukite vynuoges ir citriną po tekančiu vandeniu.

Citriną supjaustykite pusžiedžiais.

Sterilizuokite stiklainius 30 minučių iki 100°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (taip pat galite sterilizuoti stiklainius mikrobangų krosnelėje).

Į stiklainius suberkite vynuoges (užpildykite pusę stiklainio tūrio). Įdėkite citrinos griežinėlių, ir tuomet suberkite vynuoges iki pat stiklainio viršaus.

Į kiekvieną stiklainį įberkite po 2 valgomuosius šaukštus cukraus.

Užsukite stiklainių dangtelius.

Į puodo dugną įtieskite medvilninį rankšluostį, įdėkite stiklainius į puodą ir užpilkite vandeniu iki apatinio dangtelio krašto.

Puodą pastatykite ant viryklės, leiskite vandeniui užvirti, tada sumažinkite temperatūrą.

Virkite 30 minučių.

Leiskite stiklainiams atvėsti vandenyje.

Atvėsusius stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Skanaus!

Pamokėlė vaizdo įraše:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---