Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Kaip paruošti moliūgus žiemai: 3 receptai

Moliūgų mėgėjai jau pradėjo ruoštis žiemai. Būdų, kaip galima konservuoti moliūgus, yra tikrai nemažai, tačiau šį kartą norime pasidalinti 3 jūsų dėmesio vertais receptais.

Moliūgų tyrė

Jums reikės:

  • 4 kg nuluptų moliūgų
  • 300 g cukraus
  • 0,5 l vandens
  • vanilinio cukraus (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nuluptus moliūgus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumalkite mėsmale. Įberkite cukraus ir įpilkite vandens.

Gautą masę supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai mišinys užvirs, virkite 15-20 minučių, retkarčiais pamaišykite.

Karštą tyrę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius. Apvyniokite antklode ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atvės.

Moliūgų ir obuolių pastilės

Jums reikės:

  • 1 kg nuluptų moliūgų
  • 2 kg obuolių
  • 2,5 l vandens
  • 100 g medaus
  • 1 arb. š. citrinos rūgšties
  • Šiek tiek augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Moliūgus supjaustykite mažais gabalėliais. Kruopščiai nuplaukite obuolius. Supjaustykite juos į 4 dalis ir pašalinkite šerdį.

Į puodą įpilkite 2 l šalto vandens, įberkite citrinos rūgšties. Suberkite obuolius.

Nupilkite skystį. Sudėkite moliūgus.

Puodą pastatykite ant ugnies. Virkite 20 minučių.

Sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės ir pertrinkite per sietelį. Įdėkite medaus ir gerai išmaišykite.

Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Supilkite karštą moliūgų ir obuolių tyrę, paskirstykite per visą skardą. Džiovinkite 24 valandas 50 laipsnių temperatūroje.

Supjaustykite mažesniais gabalėliais ir susukite į vamzdelius. Natūralus skanėstas jau paruoštas!

Moliūgų nektaras

Jums reikės:

  • 2 kg nuluptų moliūgų
  • 1 kg nuluptų morkų
  • 1 kg nuluptų kriaušių
  • 3,5 l vandens
  • 600 g cukraus
  • 1 arb. š. citrinos rūgšties

Kaip gaminti?

Moliūgus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pašalinkite sėklas. Kriaušes supjaustykite į 4 dalis, pašalinkite šerdį. Morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į puodą, įpilkite vandens. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Daržoves ir kriaušes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Jei gautas mišinys labai tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.

Įberkite citrinos rūgšties ir cukraus. Kruopščiai išmaišykite. Dar kartą užvirkite ir palaikykite ant vidutinės ugnies dar 5 minutes.

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojom, apvyniokite antklode. Palaukite, kol visiškai atvės. Šiuo nektaru galite pagardinti varškę ar košę. Taip pat ši tyrė puikiai tinka ir prie mėsos patiekalų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---