Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Moliūgų užkepėlė su razinomis: receptas be miltų

Moliūgas yra sveikas ir nepaprastai skanus! Iš jo galite pagaminti burnoje tirpstančius desertus, pagrindinius patiekalus, sriubas, gėrimus ir užkandžius. Rudenį, kuomet nurenkame šių daržovių derlių, tikrai verta išbandyti pačius įvairiausius patiekalus, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra būtent moliūgai. Šį kartą norime pasidalinti moliūgų užkepėlės receptų, kuriai paruošti nereikės miltų. Taigi, pradėkime.

Jums reikės:

  • 700 g moliūgo
  • 80 g razinų
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 arb. š cukraus

Rekomenduoju rinktis 10% riebumo grietinėlę, kurią taip pat galite pakeisti grietine.

Kaip gaminti?

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu. Po 3 minučių razinas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Supjaustykite moliūgą, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Kepimo formą ištepkite sviestu. Suberkite virto moliūgo kubelius ir razinas.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant moliūgų su razinomis.

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 25 minutes.

Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Jūsų šeimos narius sužavės jo skonis ir aromatas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---