Šių metų obuolių derlius kaip reikiant nustebino. Būtent todėl siūlome išbandyti šį laiko patikrintą receptą ir pasiruošti obuolių atsargų žiemai. Obuolienė – tai vienas geriausių obuolių konservavimo būdų, kuris džiugina paprastumu ir, žinoma, puikiu rezultatu.
Jums reikės:
- 1 kg obuolių
- 800 g cukraus
- 0,5 l vandens
Kaip gaminti?
Gerai nuplaukite atrinktus obuolius. Taip pat galite obuolius 10 minučių pamirkyti vandenyje: konservuojant jie bus sultingesni.
Išimkite obuolių šerdeles ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į puodą storu dugnu.
Palaipsniui berkite cukrų. Įpilkite vandens ir įjunkite ugnį. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Sutrinkite obuolius trintuvu. Gauta masė turi būti vienalytė.
Virkite dar 60 minučių, periodiškai pamaišykite.
Sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Iš tokio ingredientų kiekio dažniausiai paruošiu du stiklainius, kurių talpa 300 ml, obuolienės.
Užsukite stiklainius, uždenkite antklode ir palikite atvėsti.
Jei šiek tiek obuolienės netilpo į stiklainius, galite su ja iškepti sausainius. Skanaus!