Kiekvienais metais išbandau vis kitus daržovių konservavimo metodus, tačiau kai kuriuos receptus išsisaugau ateičiai. Mano draugė sakė, kad šis pomidorų konservavimo būdas yra pats patikimiausias, ir tuo aš netrukus įsitikinau pati.
Botanikai mano, kad pomidoras yra uoga, bet ne daržovė ar vaisius. Žinoma, iš pomidorų uogienės nevirsime, tačiau į marinatą įdėti šiek tiek cukraus yra tikrai gera idėja. Turite tai išbandyti patys!
Atkreipkite dėmesį į tai, kad visi ingredientai skirti trims 1 litro stiklainiams. Nėra būtina sterilizuoti stiklainius: svarbiausia, kad jie būtų švarūs ir sausi.
Jums reikės:
- 1,7 kg pomidorų
- 1,5 l vandens
- 1 valg. š. druskos
- 200 g cukraus
- 100 ml 9% acto
- 3 lauro lapų
- juodųjų pipirų (žirneliais)
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite pomidorus – nuplaukite juos ir išdžiovinkite. Kiekvieną pomidorą du kartus įdurkite šakute – tuomet termiškai apdorojant pomidorus neįplyš jų odelė.
Sudėkite pomidorus į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 10-15 minučių pastovėti. Vandenį supilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Įdėkite lauro lapų ir juodųjų pipirų.
Užvirinkite ruošiamą marinatą. Virkite 1-2 minutes. Druska ir cukrus turi visiškai ištirpti. Į verdantį marinatą supilkite actą ir išmaišykite. Gautu mišiniu užpilkite pomidorus iki pat stiklainių viršaus.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite antklode. Kai stiklainių turinys visiškai atvės, laikykite juos vėsioje tamsioje vietoje.
Šiame vaizdo įraše pamatysite visą pomidorų ruošimo procesą:
Išsisaugokite šį receptą: taip marinuoti pomidorus norėsite kasmet!