Žarnyno sveikata turi didelę įtaką bendrai mūsų savijautai ir imuninei sistemai, todėl į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti tuos maisto produktus, kurie padeda palaikyti žarnyno sveikatą. Mitybos ekspertai pasidalino patarimais, kokius maisto produktus vertėtų valgyti dažniau.
Uogos
Ne visiems yra žinoma, kad uogos gali ženkliai pagerinti žarnyno būklę. Vertėtų nepamiršti, kad uogose gausu skaidulų, kurios gerina virškinimą.
Mitybos specialistai rekomenduoja kasdien suvalgyti 100-200 gramų uogų.
Uogos taip pat gerina širdies veiklą, o tai turi įtakos gyvenimo trukmei.
Viso grūdo duona
Dauguma mūsų yra girdėję, kad duonos reikėtų atsisakyti, nes ji gali turėti įtakos svorio augimui. Vis dėlto, viso grūdo duona yra labai naudinga: joje gausu skaidulų, kurios padeda išvalyti žarnyną.
Ankštinės daržovės
Ekspertai rekomenduoja kelis kartus per savaitę valgyti įvairių rūšių ankštines daržoves, kurios gali pagerinti žarnyno veiklą.
Šie maisto produktai taip pat yra vertingas augalinių baltymų ir geležies šaltinis.
Reguliarus ankštinių daržovių valgymas taip pat gali padėti sulieknėti.
Naudinga valgyti avinžirnius, lęšius ir pupeles.
Natūralus jogurtas
Tai – nepaprastai naudingas produktas, kuris gerina virškinamojo trakto organų veiklą, todėl natūralų jogurtą reikėtų valgyti dažniau.
Jeigu jums nelabai patinka natūralaus jogurto skonis, galite į jį įberti saują uogų.
Riešutai
Riešutai taip pat gali padėti pagerinti žarnyno veiklą. Migdolai yra laikomi pačiais naudingiausiais: pakanka vos vienos saujelės riešutų per dieną, ir žarnyno veikla gali ženkliai pagerėti.