Šiame braškių kompoto žiemai recepte yra viena įdomi savybė – stiklainių jam nereikia sterilizuoti. Stiklinius indus, kuriuose bus laikomas skanus ir kvapnus kompotas, pakanka išplauti ir braškėmis užpildyti 1/5 ar 1/4 viso tūrio.
Beje, šis metodas tinka ne tik braškėms, bet ir kitoms uogoms ir griežinėliais supjaustytiems vaisiams.
Po to į kiekvieną stiklainį reikia įberti 200–250 gramų cukraus ir pusę arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.
Jei naudosite rūgščias uogas, galite apsieiti ir be citrinos rūgšties. Kompotas bus mochito kokteilio skonio, jei į jį įdėsite porą šakelių mėtų. Belieka tik pripildyti stiklainius verdančiu vandeniu, ir tai turėtų būti daroma palaipsniui, kad stiklas nesuskiltų, o po to galite juos uždaryti dangteliais ir užsukti.
Būtinai pavartykite kiekvieną stiklainį, kol cukrus ištirps. Kompotas turi atvėsti šiltoje vietoje. O tada gali būti laikomas ten, kur įprastai laikote uogienes.