Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Kokie prieskoniai spartina medžiagų apykaitą: mitybos specialistai įvardijo 5 geriausius pasirinkimus

Teigiamas prieskonių poveikis žmogaus organizmui žinomas jau nuo labai senų laikų, todėl tikrai verta į savo įprastą racioną įtraukti tam tikrus prieskonius. Mitybos specialistai teigia, kad tam tikrų prieskonių vartojimas taip pat gali padėti pagerinti sveikatą ir atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Ekspertai įvardino 5 prieskonius, kurie spartina medžiagų apykaitą, taigi, pasidomėkime, kokie tai prieskoniai.

Kuminas

Jei mėgstate gaminti patiekalus iš ryžių, žuvies, mėsos ir daržovių, tuomet turėtumėte juos skaninti kuminu. Šis prieskonis padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje, be to, jis efektyviai kovoja su nutukimu.

Cinamonas

Jei mėgstate gerti gaiviuosius gėrimus su citrina, įberkite į juos žiupsnelį malto cinamono. Šis prieskonis padeda greitinti medžiagų apykaitą ir deginti riebalus. Taip pat vertėtų nepamiršti, kad cinamonas slopina alkį.

Čili ir kajeno pipirai

Aštrūs prieskoniai padeda deginti kūno riebalus, ypatingai tuomet, jei aktyviai sportuojate. Šie prieskoniai spartina medžiagų apykaitą ir suteikia organizmui energijos.

Ciberžolė

Šis prieskonis laikomas itin naudingu. Manoma, kad ciberžolė padeda užkirsti kelią onkologinių ligų vystymuisi ir stabdo senėjimo procesą.

Reguliarus ciberžolės vartojimas taip pat gali padėti numesti svorio, ypač tada, jei reguliariai mankštinatės ir stengiatės sveikai maitintis.

Imbieras

Daržovių ir mėsos patiekalus paskaninkite žiupsneliu malto imbiero: šis prieskonis gerina virškinamojo trakto veiklą ir spartina medžiagų apykaitą. Imbieras taip pat slopina alkį, todėl tai gali užkirsti kelią svorio didėjimui.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---