Su ja galima gaminti gardžius sumuštinius arba naudoti gaminant salotas.
Sudedamosios dalys:
- Kiauliena – 2-3 kg
- Druska, pipirai, garstyčios pagal skonį ir pageidavimus
Papildomai:
- Kepimo maišelis
- Tvirta maistinė virvė
Gaminimo būdas:
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir papildomai išmuškite virtuviniu plaktuku bei pagal skonį įberkite prieskonių.
Maistinę plėvelę sudėkite vieną ant kitos keliais sluoksniais.
Padėkite mėsą ant jos krašto ir sandariai suvyniokite į kelių sluoksnių ritinėlį.
Kraštus iš abiejų pusių suriškite virvele.
Visą dešrą perriškite tvirta virve.
Sudėkite taip paruoštą mėsą į puodą ir virkite 1,5 valandos 80 laipsnių temperatūroje.
Paruoštą dešrą atvėsinkite įdėdami į ledinį vandenį. Tokiu atveju maistinė plėvelė lengvai nusiims.
Dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Gero apetito!