Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Šaunios gudrybės, kurios palengvins maisto gaminimą: su jomis patiekalai bus dar skanesni!

Šiandien pateikiame jums 11 paprastų gudrybių, kuriomis galite pasinaudoti gamindami maistą, ir taip dar labiau pagerinti patiekalų skonį. Ar šokolado gabaliukai nugrimzdo į pyrago masę, o makaronai pervirė? Kai išbandysite šiuos nedidelius patarimus, jums tai daugiau nebepasikartos!

Naudodamiesi šiais patarimais galite būti dar geresni virėjai nei esate.

Petražolės

Petražolės yra ingredientas, naudojamas daugelyje receptų.

Tačiau nepamirškite jų įdėti gaminimo pabaigoje, kad išliktų ryškiai žalia spalva ir aromatas.

Priešingu atveju jos bus nuvytę ir nesuteiks patiekalui tinkamo skonio ar išvaizdos.

Kepinys su įdaru

Ruošiate patiekalą, kur reikia įdaryti į tešlą, ir baiminatės, kad kepant ji išsiskirs?

Tiesiog patepkite kraštus kiaušinio baltymu ir gerai prispauskite.

Taip jie tvirtai prilips, nes kiaušinio baltymas veikia tarsi klijai.

Tobulos makaronų salotos

Jei norite pasigaminti tobulas makaronų salotas, kurios išliktų al dente ir nesuliptų net po kelių valandų, atlikite šiuos veiksmus.

Makaronus išvirkite įprastai, nusausinkite ir iš karto perplaukite po šalto vandens srove.

Kai makaronai atvės, apšlakstykite juos trupučiu aliejaus, o tada pagal skonį sudėkite ingredientus.

Pamatysite, kad jei laikysitės šios procedūros, salotos ir po kurio laiko bus skanios ir gardžios.

Padažas makaronams

Ar jūsų padažas per skystas?

Užuot tiesiog užpylę padažą ant makaronų, sudėkite makaronus į keptuvę su padažu ir kelias minutes pavirkite kartu.

Taip pat galite įpilti šlakelį vandens, kuriame virė makaronai, nes jame esantis krakmolas sutirštins padažą.

Skystas mėsos padažas

Jei mėsos padažas jums atrodo per daug skystas, galite jį lengvai sutirštinti.

1 arbatinį šaukštelį bulvių arba kukurūzų krakmolo ištirpinkite pusėje puodelio vandens ir nuolat maišydami supilkite į šiltą masę.

Virkite 5 minutes, pamaišykite, o kai padažas sutirštės, galite nukelti jį nuo viryklės.

Sausa mėsa

Ar pastebėjote, kad troškinio sulčių per daug sumažėjo ir nerimaujate, kad maistas bus sausas?

Įpilkite pusę puodelio vandens arba sultinio, pagal poreikį pagardinkite prieskoniais, ir mėsa bus sultinga.

Maisto perdirbimas

Mūsų močiutės laikėsi aiškaus principo: jei liko skanaus maisto, niekada nieko neišmeskite.

Vietoj to pabandykite panaudoti mėsos likučius, pavyzdžiui, kitam patiekalui pagaminti, kad vėl nevalgytumėte to paties.

Pavyzdžiui, keptos mėsos likučius galite supjaustyti mažesniais gabalėliais ir patiekti su grietinėlės padažu prie makaronų.

Pamatysite, kad patiekalas bus labai skanus.

Šokolado gabaliukai pyrago dugne

Tikriausiai kiekvienai namų šeimininkei yra nutikę, kad vaisiai ar šokolado gabaliukai sukrito į pyrago dugną.

Dėl šios gudrybės jums daugiau taip nenutiks!

Šokolado gabalėlius arba vaisius lengvai pabarstykite miltais ir sudėkite į tešlą kaip paskutinį ingredientą.

Ši gudrybė taip pat tinka razinoms, cukruotiems ir džiovintiems vaisiams.

Dėl šio veiksmo jie taps proporcinga pyrago dalimi.

Nieko neišmeskite iš ekologiškos citrinos

Ar turite geros kokybės ekologiškų citrinų? Sunaudokite jas 100%.

Prieš sulčių spaudimą sutarkuokite žievelę, sudėkite ją į indą su dangteliu ir įdėkite į šaldiklį.

Ištraukite, kai reikia, ir pridėkite šviežio skonio ir malonaus citrinų aromato savo pyragams, nepirkdami šviežių citrinų.

Keksiukai, kurie niekada nesukris

Tikriausiai kiekvienam bent kartą yra tekę patirti, kad keksiukai orkaitėje gražiai pakilo, o išėmus iš orkaitės sukrito ir prarado savo purią tekstūrą.

Jų tobulumo paslaptis – palikite juos atvėsti orkaitėje!

Gera idėja yra, pavyzdžiui, tarp durelių įdėti pagaliuką ir palikti jas šiek tiek atidarytas.

Dėl šio triuko keksiukai bus purūs ir aukšti kaip konditerijos parduotuvėje.

Tobulų šnicelių gudrybė – įberkite kepimo miltelių

Pasigaminkite juos patys pagal šį receptą iš mano senelės virėjos užrašų knygelės ir įsitikinkite patys.

Tradiciniai šniceliai yra labai populiarūs ir ant daugumos pietų stalų patenka bent kartą per savaitę, dažniausiai sekmadieniais.

Tačiau paragavę šių šnicelių česnakinėje tešloje, liksite sužavėti!

Jums reikės:

  • 4 riekelių kiaulienos nugarinės
  • 1 puodelio paprastų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1,5 puodelio pieno
  • 2 šaukštelių džiovintų česnakų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • Druskos
  • Juodųjų maltų pipirų
  • Augalinio aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Pirmiausia mėsą supjaustykite griežinėliais.

Mėsos gabalėlius nuplaukite.

Tada mėsos gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Mėsos plaktuku mėsą tolygiai išmuškite.

Abi puses pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Persijokite paprastus miltus į dubenį.

Įmaišykite kiaušinį, pieną ir česnakus.

Įberkite kepimo miltelių ir šiek tiek druskos.

Plaktuvu išplakite vientisą tešlą.

Dėl kepimo miltelių tešla taps gražiai puri ir minkšta.

Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus.

Įkaitinkite jį.

Mėsos gabalėlius palaipsniui panardinkite į tešlą.

Tada iš karto sudėkite juos į karštą aliejų.

Kepkite mėsą iš abiejų pusių po 3 minutes.

Kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos.

Išimkite mėsą iš keptuvės.

Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Atlikta!

Patiekite su mėgstamu garnyru.

Triukas, kaip suminkštinti bet kokią mėsą

Kepimo milteliai taip pat puikiai tinka, jei namuose turite kietą mėsą ir norite iš jos paruošti pietus.

Kepimo milteliai gali per trumpą laiką suskaidyti baltymus ir pagerinti mėsos tekstūrą.

Juos galima naudoti dviem būdais:

1 būdas:

Tiesiog pabarstykite mėsą kepimo milteliais, padėkite ją į šaldytuvą kelioms valandoms ir tada išimkite.

Tada mėsą kruopščiai nuplaukite ir galite ją naudoti taip, kaip ruošėtės.

2 metodas:

Sumaišykite kepimo miltelius su vandeniu.

Ingredientus naudokite tokiomis proporcijomis, kad gautumėte pastos konsistenciją.

Gerai aptepkite mėsą paruošta pasta ir 1-3 valandas palaikykite šaldytuve.

Tada nuplaukite ir naudokite kepimui, troškinimui ar kepimui ant grotelių.

Dėl kepimo miltelių mėsa bus tikrai minkšta, traški ir labai skani. Būtinai pabandykite ir reguliariai naudokite šį triuką.

Mano senelė į mėsos kukulius netgi įberdavo žiupsnelį kepimo miltelių.

Ji sakė, kad tai yra jos paslaptis, nes jie visada būdavo nuostabiai purūs ir minkšti.

Sėkmės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---