Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Braškių pyragas su maskarpone: receptas, kuris jums patiks!

Greitas, lengvas ir neįtikėtinai skanus braškių pyragas!

Neįtikėtinai gaivus vaisinis desertas, kuris yra labai populiarus.

Šį fantastiškai skanaus braškių pyrago receptą radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 500 g braškių
  • braškių uogienės

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 90 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 90 g paprastųjų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 500 g maskarponės
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštelio citrinos žievelės
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 7 lapelių želatinos
  • 60 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto plakamos grietinėlės

Viršui:

  • 380 ml vandens
  • 18 g raudonos spalvos želė
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų.

Plakite maišytuvu 8-10 minučių.

Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su tešla.

Sumaišykite plaktuvu.

Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.

Tolygiai paskirstykite.

Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 12 minučių 180°C temperatūroje.

Leiskite biskvitui atvėsti ir perpjaukite jį per pusę.

Į skardą įdėkite vieną biskvito dalį.

Aptepkite braškių džemu.

Kelias minutes mirkykite želatiną dubenyje su šaltu vandeniu.

Į dubenį supilkite grietinėlę, vanilinį cukrų.

Suplakite maišytuvu.

Į didelį dubenį sudėkite maskarponę, cukrų, citrinos žievelę, grietinėlę.

Kremą išplakite mikseriu.

Išspauskite želatinos gabalėlius, sudėkite į puodą.

Maišykite, kol želatina ištirps.

Dar karštą supilkite grietinėlę ir išmaišykite.

Skystą želatiną iš karto įmaišykite į kremą.

Ant biskvito, padengto braškių uogiene, užtepkite kremą ir tolygiai paskirstykite.

Ant viršaus uždėkite kitą pusę biskvito.

Paspauskite ranka.

Tešlos viršų aptepkite braškių džemu.

Ant viršaus išdėliokite perpus perpjautas braškes.

Į puodą supilkite šaltą vandenį, raudonos spalvos želė, cukrų, jei reikia.

Nuolat maišydami kaitinkite iki virimo.

Virkite 1 minutę.

Tada leiskite atvėsti apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite.

Užpilkite želė ant braškių ir leiskite jai sustingti.

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo instrukcijos:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---