Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Kodėl prieš kepimą negalima sūdyti mėsos?

Daugelis mėgėjų kulinarų nė neįtaria, kad mėsą reikia sūdyti ne bet kada, o tik tam tikru metu. Dažniausiai iš įpročio druskos įberiame ruošdami mėsą kepimui, tačiau tai – didelė klaida, kuri gali ne tik pabloginti patiekalo skonį, bet ir visai jį sugadinti. Taigi, kada reikėtų įdėti druskos kepant mėsą?

Geriausia tai daryti išėmus jau iškepusį patiekalą iš keptuvės. Taip būsite tikri, kad mėsa išliks minkšta, sultinga ir švelni.

Tuo tarpu jei mėsą sūdysite prieš kepimą – kyla didelė rizika prarasti patiekalo sultingumą. Druska iš patiekalo ištraukia skystį, todėl jis išsausėja ir gali tapti kietas. O to juk kiekvienas kulinaras nori išvengti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---