Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Greitai paruošiami džiovinti pomidorai

Italų virtuvės gerbėjai žino, kad džiovinti pomidorai patiekalams suteikia nepamirštamą skonį. Jie gali kartais atrodyti nereikšmingi, tačiau yra būtini itališkoje virtuvėje. Kaip skanu picą ir salotas paskaninti šiuo ingredientu. Net paprastas karštas sumuštinis su sūriu ir džiovintais pomidorais yra mažas kulinarinis meno kūrinys!

Dažnai šeimininkės nenori gaminti džiovintų pomidorų namuose, nes tam reikia daug laiko ir pastangų. Užjūrio patiekalas atrodo sudėtingas ir reikalauja daug kulinarinės patirties. Tačiau, pasirodo, yra priešingai! Štai kaip pasigaminti džiovintų pomidorų mikrobangų krosnelėje!

Sudedamosios dalys:

  • 500 g pomidorai
  • Džiovinti bazilikai 1 šaukštelis
  • Česnakų milteliai 1 šaukštelis
  • Cukrus 0,5 šaukštelio
  • Druska 0,5 šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus 100 ml

Paruošimo eiga:

Nuplaukite pomidorus ir juos nusausinkite. Pomidorus supjaustykite didelėmis skiltelėmis.

Sudėkite pomidorus į lėkštę, pabarstykite druska ir cukrumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įdėkite lėkštę į mikrobangų krosnelę 8 minutėms didžiausiu galingumu.

Nusunkite susidariusį skystį į atskirą indą, tada į mikrobangų krosnelę įdėkite pomidorus dar 7 minutėms.

Leiskite pomidorams atvėsti ir pagardinkite džiovintais bazilikais bei česnakų milteliais.

Sumaišykite iš pomidorų išsiskyrusias sultis su likusiu alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite džiovintus pomidorus.

Gaminant džiovintus pomidorus namuose, mikrobangų krosnelėje, patartina naudoti mėsingus ir sultingus pomidorus. Galite pasigaminti net žiemos konservų – šaldytuve produktas išsilaikys iki metų. Norint atitikti gurmanišką italų skonį, pabandykite pomidorus pagardinti itališkomis žolelėmis, kaip rekomenduoja daugelis italų virtuvės šefų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---