Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip tinkamai iškepti mėsą: pravers viena paprasta taisyklė

Tinkamai iškepti mėsą yra tikras menas, nes pasiekti norimą rezultatą dažniausiai yra pakankamai sunku. Kai kuriais atvejais kepama mėsa gali iškepti, bet gražiai neapskrusti, o kartais ji gali apdegti, bet viduje vis dar būti iki galo neiškepusi.

Kad daugiau nesusidurtumėte su tokiomis problemomis, siūlome įsidėmėti vieną paprastą mėsos kepimo taisyklę.

Ji susijusi su ugnies, ant kurios gaminamas patiekalas, stiprumu. Daugelis mano, kad mėsą reikia kepti tik ant silpnos ugnies, tačiau tai – nevisai tiesa.

Ugnies stiprumas turi priklausyti nuo to, kokio dydžio mėsos gabalėliai yra kepami. Jei kepate didelius mėsos kubelius arba didelį ir storą kepsnį – ugnis turėtų būti silpna.

Jei planuojate kepti nedidelius mėsos gabalėlius – reikėtų užkurti stiprią ugnį. Taip pasieksite norimą rezultatą ir išvengsite pridegusios mėsos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---