Šiandien turime jums įdomų ir paprastą receptą, kaip greitai užmarinuoti pomidorus. Jums reikės tik kelių ingredientų, tačiau rezultatas bus labai skanus ir sotus!
Jums reikės panaudoti morkų lapus, kurie neįtikėtinai pagerins šių pomidorų skonį. Tačiau to tikrai nesužinosite, kol neišbandysite. Taigi, imkitės darbo!
GREITAI MARINUOJAMI POMIDORAI
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Pomidorai
- 5 l vandens
- 20 valgomųjų šaukštų cukraus
- 5 šaukštai druskos
- 350 ml acto
- Morkų viršūnėlės
- Pipirai žirneliais
PARUOŠIMO BŪDAS
Paimkite vieno litro talpos stiklinius indus. Sterilizuokite verdančiame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu švaraus vandens. Taip pat sterilizuokite ir dangtelius.
Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite po 3 morkų viršūnėles.
Įdėkite pipirų žirnelių pagal skonį ir sudėkite pomidorus.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti.
Po to supilkite šį vandenį į didelį puodą, suberkite druską, cukrų ir įpilkite acto. Užvirinkite marinatą ir vėl užpilkite jį ant pomidorų, esančių stiklainiuose.
Uždarykite stiklainius, apverskite juos dangteliais žemyn ir uždenkite kuo nors šiltu, pavyzdžiui, pledu ar storu rankšluosčiu. Palikite stiklainius atvėsti 12-16 valandų, ir tada padėkite juos į sandėliuką kartu su kitais konservais.
Šis nuostabus užkandis puikiai tiks prie gardaus valgio šaltuoju metų laiku, kai norėsis daržovių ir tikrai nenorėsite eiti į prekybos centrą ieškoti konservuotų daržovių, nes marinuotų pomidorų skonis derės su beveik visais garnyrais.
Morkų lapai suteiks įdomų skonį, todėl nenustebkite, jei ateityje pirmenybę teiksite tik šiam receptui, o ne tiems, kuriuos naudojote anksčiau. Bet kokiu atveju, gero apetito!