Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Kvapnus mėtų džemas: žiemą bus malonu prisiminti vasaros aromatus!

Kiekvienais metais ruošiuosi žiemai dar gerokai iš anksto. Mano sandėliuke galima rasti agurkų, pomidorų, vaisių ir uogų stiklainių. Kiekvienais metais stengiuosi išbandyti ką nors naujo, ir kai kurie receptai vėliau yra naudojami ilgus metus. Šį kartą noriu pasidalinti mėtų džemo receptu, apie kurį man papasakojo močiutės kaimynė. Rezultatas mane tikrai maloniai nustebino! Svarbu: šiam džemui geriausia rinktis jaunus mėtų lapelius, nes juose yra daugiausia naudingų medžiagų.

Jums reikės:

  • 300 g mėtų lapelių
  • 2 citrinų
  • 700 ml vandens
  • 1,5 kg cukraus

Kaip gaminti?

Šviežias mėtas nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Nuplaukite 2 dideles citrinas, perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklas. Supjaustykite griežinėliais.

Į puodą įpilkite vandens, sudėkite mėtas ir citrinas. Virkite 10-15 minučių. Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti, 12 valandų palaikykite šaldytuve.

Nuovirą perkoškite per 4 marlės sluoksnius, suberkite cukrų ir 1 valandą virkite ant silpnos ugnies.

Karštą džemą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Jei mėgstate mojito kokteilius, šis mėtų ir citrinų džemas jums tikrai patiks. Jums tereikia šį džemą praskiesti vandeniu, ir galėsite mėgautis nuostabaus skonio gėrimu. Taip pat šį džemą galite patiekti prie blynų ar ledų. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---