Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Lengvas pieno desertas be želatinos: išbandykite!

Vasara – tai metas, kuomet norisi lengvų desertų. Nepretenzingi, gaivūs ir gardūs skanėstai gali džiuginti net ir esant trisdešimties laipsnių karščiui. Pabandykite pasigaminti pieno desertą be želatinos, ir tuo įsitikinsite patys!

Šiuo receptu pasidalijo ukrainietė kulinarijos tinklaraštininkė Alina Foody. Jums tikrai nereikės ilgas valandas leisti prie viryklės: tiesiog reikės sumaišyti visus ingredientus, ir desertas bus paruoštas!

Kaip pasigaminti pieno desertą be želatinos?

Galite naudoti tuos vaisius, kuriuos labiausiai mėgstate. Galite įdėti aviečių, persikų ar mėlynių. Taip pat puikiai tiks ir smulkinti graikiniai ar anakardžių riešutai, kurie suteiks sotumo jausmą. Nebijokite eksperimentuoti!

Jums reikės:

  • 800 ml pieno
  • 1 arb. š. krakmolo
  • 10 g vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 200 g braškių
  • 1 banano
  • 1 kivio

Kaip gaminti?

Pakaitinkite 700 ml pieno, nuolat maišykite.

Atskirame inde sumaišykite bulvių krakmolą ir 100 ml šalto pieno. Gautą mišinį supilkite į karštą pieną. Virkite, kol sutirštės, retkarčiais pamaišykite.

Kai pienas užvirs, dar 1 minutę pavirkite ir nukelkite nuo viryklės. Suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų. Išmaišykite ir leiskite atvėsti.

Supjaustykite braškes (kelias uogas palikite papuošimui).

Nulupkite bananą ir kivį. Supjaustytus vaisius suberkite į stiklines ir užpilkite paruošta pieno mase. Ant viršaus uždėkite uogų ir vėl užpilkite pieno mase.

Papuoškite braškėmis, šokolado drožlėmis ar chia sėklomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---