Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Švelnus varškės apkepas su grietine: originalus receptas!

Puikūs pusryčiai!

Sudedamosios dalys:

  • Varškė – 400 g
  • Manų kruopos – 0,5 puodelio
  • Pienas arba kefyras – 0,5 puodelio
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 0,5 puodelio
  • Grietinė – 100 ml
  • Razinos – pagal skonį
  • Vanilinis cukrus – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, manų kruopas ir pieną arba kefyrą. Leiskite manų kruopoms išbrinkti apie 20 minučių.
  2. Tada sudėkite varškę ir išmaišykite.
  3. Į tešlą suberkite išmirkytas razinas ir išmaišykite.
  4. Ištepkite formą aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis.
  5. Supilkite tešlą į formą.
  6. Sumaišykite grietinę su trupučiu cukraus ir apipilkite apkepo viršų.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių. Patiekite apibarstytą cukraus pudra arba aplietą kondensuotu pienu.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---