Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Kasdienės varškės bandelės: tešlą ruošiu su pienu ir medumi, nedėdama kiaušinių

Tai puikūs kepiniai!

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

  • 300 ml pieno
  • 500 g miltų
  • 10 g mielių
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai medaus
  • žiupsnelis druskos
  • 50 ml augalinio aliejaus

Įdarui:

  • 300 g varškės
  • 3 šaukštai cukraus
  • sauja abrikosų
  • sauja džiovintų slyvų
  • 1 kiaušinis

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai pieno

Gaminimo eiga:

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 20 minučių, kad pakiltų. Tada į masę suberkite cukrų, medų, druską, sviestą ir persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pakilti.

Po 2 valandų tešlos tūris bus padidėjęs. Tai reiškia, kad galite pradėti dirbti su tešla. Iškočiokite ją į lakštą. Dubenyje sutrinkite varškę šakute, suberkite cukrų ir kiaušinį. Įdarą paskirstykite ant tešlos.

Abrikosus ir džiovintas slyvas pamerkite į vandenį ir palikite 5-10 minučių. Džiovintus vaisius nusausinkite ir supjaustykite bet kokios formos gabalėliais.

Paskirstykite ant varškės. Suvyniokite tešlą į ritinį.

Supjaustykite į 8-10 vienodų dalių ir padarykite nedidelius įpjovimus. Užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų.

Dubenėlyje sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite bandeles. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---