Paruoškite skanią ir sveiką, labai tirštą pomidorų pastą – tokią, kad net šaukštas nenuskęs. Pastos nereikės virti 3 valandas.
Pirmiausia pomidorus pertrinkite per sulčiaspaudę. Palikite sultis inde 1-1,5 valandos.
Kaip matote nuotraukoje viršuje ir apačioje, sultys atsiskyrė į minkštimą ir skaidrias sultis.
Atskirkite minkštimą ir sudėkite jį į atskirą indą. Sulčių skysčio neišpilkite.
Tuo tarpu, kol sultys nusistovi, pomidorus, pertrintus per kiaurasamtį, virkite ant viryklės žemoje temperatūroje 1-1,5 valandos. Tada visą minkštimą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Sudėkite pomidorų pastą į švarius stiklainius. Ant viršaus užpilkite karšto aliejaus (įkaitus pradės kilti burbuliukai) ir uždarykite dangteliais. Dėl aliejaus pomidorų pasta nepradės pelyti ir išsilaikys ilgus metus!
Likusias sultis galima išgerti arba panaudoti vietoj vandens konservuojant pomidorus.
Daugiau informacijos apie tai, kaip pasigaminti pomidorų pastą namuose, rasite toliau pateiktame vaizdo įraše: