Mėsa stiklainiuose: skanus užkandis bet kokiai progai!

1 min. skaitymo

Šio puikaus valgio užteks pakankamai ilgai!

Ingredientai dviem 500 ml stiklainiams:

  • Kiaulienos šoninė – 800 g – 1 kg
  • Lauro lapai – 2 vnt.
  • Juodieji pipirai – po 2 žirnelius kiekviename stiklainyje
  • Česnakai – 1 skiltelė vienam stiklainiui

Marinatui:

  • Vanduo – 1 litras
  • Druska – 120 g

Paruošimo eiga:

Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir sudėkite į stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 česnako skiltelę, lauro lapą ir 2 juodųjų pipirų žirnelius.

Puode užvirinkite vandenį ir įberkite druskos. Užpilkite mėsą verdančiu sūrymu ir uždenkite.

Padenkite puodo dugną rankšluosčiu ir užpilkite šiltu vandeniu iki stiklainių viršaus. Padėkite puodą ant viryklės, užvirinkite ir virkite 2 valandas nuo užvirimo momento. Tada išimkite stiklainius, sandariai užsukite dangtelius, apverskite ir laikykite, kol visiškai atvės.

Po to laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *