Ir jokio vargo!
Kietasis sūris parduotuvėje kainuoja vis brangiau, tačiau jį lengva pasigaminti namuose. Ir jei prekybos centruose kietojo sūrio kaina yra nepagrįstai didelė, mes galime jo pasigaminti už pieno ir varškės kainą.
Nereikia iš anksto ruoštis norint jį pagaminti ir tikrinti ingredientus labai tiksliai pagal gramus. Šis receptas patogus dedant ingredientus iš akies: supilkite pieną į puodą, jei turite rauginto pieno, įpilkite ir jo, jis padės fermentacijai. Tada į puodą sudėkite varškę. Pusvalandžiui padėkite puodą ant viryklės, nustatę žemiausią temperatūrą.
Maišyti nieko nereikia. Po 30 minučių sūrio masė pati atsiskirs nuo išrūgų. Viską supilkite į marlę. Tegul išrūgos nuteka. Turi susidaryti sausa varškės masė. Ją pasūdykite, įberkite šaukštelį valgomosios sodos ir įdėkite šiek tiek sviesto. Vėl padėkite puodą ant mažiausios ugnies ir imkite lydyti varškės masę.
Nuolat maišykite, kol visa varškė visiškai išsilydys.
Sudėkite masę į formeles ir atšaldykite šaldytuve.
Recepto vaizdo įrašas:
Šio sūrio skonį galite keisti. Iš karto po to, kai jis išsilydys, pabandykite įdėti mėgstamų prieskonių.