Šiomis natūraliomis trąšomis pomidorai turėtų būti tręšiami iš karto po pasodinimo į lysvę. Tai padės jiems greičiau įsišaknyti ir paskatins augimą. Stiebai bus stori ir stiprūs, o tai – puikus pagrindas gausiam derliui.
Su šiomis trąšomis mane prieš daugelį metų supažindino mano močiutė, kuri savo sode niekada nenaudojo cheminių medžiagų ir visada užaugindavo puikų derlių.
Paruoškite jį pagal „YouTube“ kanalo receptą ir jūsų pomidorai jums padėkos!
Du stebuklingi ingredientai trąšoms paruošti
Šios trąšos pagaminamos tik iš 2 ingredientų, kurias, tikriausiai, turite namuose.
Pirmoji sudedamoji dalis yra mielės.
Mielės yra unikalus mikroorganizmas.
Juose gausu įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, mineralų ir vitaminų.
Antrasis ingredientas – pomidorų tyrė.
Pomidorų tyrėje taip pat yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų dirvožemio mikroorganizmams ir augalų šaknų sistemai.
Jums reikės:
- 1/2 l vandens
- 2 šaukštų pomidorų tyrės
- 100 g šviežių mielių
Procedūros eiga:
Į stiklainį įpilkite pusę litro vandens.
Įmaišykite pomidorų tyrę.
Tada į jį suberkite šviežias mieles.
Gerai išmaišykite.
Galite įberti šiek tiek cukraus, kad mielės dar geriau suaktyvėtų.
Vanduo turi būti šiltas.
Palikite 20-30 minučių pastovėti.
Tada koncentruotą tirpalą praskieskite 10 litrų vandens.
Šis vanduo taip pat turėtų būti šiltas.
Prieš laistydami dar kartą praskieskite šį tirpalą vandeniu santykiu 1:5.
Tai reiškia, kad 1 litras šių trąšų praskiedžiamas 5 litrais vandens.
Jei žemė sausa, pirmiausia pomidorų krūmus palaistykite paprastu vandeniu.
Tada kiekvieną krūmelį palaistykite 1 litru paruošto tirpalu.
Geriausia tręšti 4 arba 5 dieną po pasodinimo.
Sėkmės!