Naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos parduotuvėje, todėl siūlome išbandyti šį paprastą receptą ir apsirūpinti sulčių atsargomis.
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 valg. š. druskos (nebūtina)
- 5 gvazdikėlių
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?- Rinkitės prinokusius, sultingus pomidorus. Iš 3 kg pomidorų gausite maždaug pusę litro sulčių.
- Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, nuimkite kotelius ir sumalkite mėsmale.
- Gautą masę supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
- Mišinį užvirinkite ir virkite 10 minučių.
- Pertrinkite per sietelį. Vėl pastatykite ant ugnies, įberkite druskos ir gvazdikėlių.
- Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Virkite 15-20 minučių.
- Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojom. Palikite pastovėti, kol sultys visiškai atvės.
Skanaus!