Penktadienis, 17 sausio, 2025

Naujausi

Kaip pasirauginti agurkų vos per vieną naktį?

Šviežių daržovių sezono metu būtų nuodėmė nepasinaudoti proga ir nepasigaminti agurkų tinkančių užkandžiams. Darže dar neturiu nė vieno, todėl aš išsiunčiau vyrą parnešti jų iš parduotuvės. Ir jis labai džiaugiasi, nes taip pat mėgsta šį greitą užkandį. Dėl trumpo rauginimo laiko šis patiekalas ant mūsų stalo yra labai populiarus. O dabar papasakosiu, kaip pasirauginti agurkų vos per vieną naktį!

Ši daržovė ypatinga tuo, kad gerai sugeria druską ir kitų prieskonių bei žolelių aromatus. Todėl užtenka vos kelių valandų, kad iš gaivaus šviežio agurko jis taptų pikantiškai raugintu. Tačiau siūlau pradėti ruošti juos iš vakaro, kad agurkai spėtų gerai įsisavinti prieskonius. Žinoma, jei kas nors per naktį neapiplėš jūsų šaldytuvo.

Sudedamosios dalys

  • Agurkai 1,7 kg
  • Česnakai 5-7 skiltelės
  • Krapų žiedų kekės 50 g
  • Druska 3 šaukštai

Paruošimo eiga

Nuplaukite agurkus ir užpilkite juos vandeniu. Palikite valandą pastovėti. Tada nupjaukite galus, kad agurkai geriau išrūgtų.

Česnakus nulupkite ir sudėkite į stiklainį kartu su krapais (pasilikite 2 krapų žiedus). Dideles skilteles geriausia perpjauti per pusę. Galite pridėti serbentų ir krienų lapų, kad būtų daugiau malonaus skonio.

Dabar kuo talpiau sudėkite agurkus į stiklainį. Apklokite juos pasiliktais krapais ir pabarstykite druska.

Užvirinkite vandenį ir užpilkite agurkus. Uždenkite stiklainį sandariai priglundančiu plastikiniu dangteliu ir šiek tiek pasukiokite, kad druska pasiskirstytų po indą.

Kai vanduo atvės, stiklainį įdėkite į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną agurkus galima bus patiekti ant stalo!

Mano česnakiniai agurkai jau paruošti ir atėjo laikas jų paragauti. Per naktį pasigaminau stiklainį traškių, aromatingų skanėstų. Rauginti agurkai puikiai tinka prie bulvių ar mėsos patiekalų. Arba galima juos tiesiog kramsnoti visą dieną, kaip užkandį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Viskas, ką reikia žinoti apie vynuogių naudą ir žalą sveikatai

Vynuogės – tai ne tik gardžios ir populiarios uogos, bet ir itin universalus produktas, naudojamas įvairioms reikmėms. Nuo skaniųjų razinų kulinarijoje iki gaivinančių sulčių...

Ištepkite žirkles specialia priemone, pašveiskite, ir jos taps labai aštrios!

Nusidėvėjusias žirkles nebūtina iškart išmesti į šiukšlių dėžę. Pasitelkę vos kelis produktus, kuriuos, be abejo, turite namuose, galėsite vėl jomis naudotis. Šiame straipsnyje jums...
---