Mes jums papasakosime, kaip pasigaminti gardžią apelsinų ir kivių uogienę. Šį malonų skanėstą pagaminti yra labai paprasta ir lengva, be to, visada galėsite pakeisti receptą pagal savo skonį.
ORANŽINIS DŽEMAS
Atkreipkite dėmesį, kad jei ruošiatės gaminti uogienę nedideliais kiekiais ir greitai suvalgyti, galite drąsiai dėti tiek cukraus, kiek nurodyta recepte žemiau. Tačiau jei planuojate ilgai laikyti šį saldumyną, uogienę reikėtų gaminti iš 1 kg cukraus 1 kg vaisių. Džemui taip pat galite panaudoti dalį apelsinų žievelių, kad jis įgautų lengvo kartumo. Būtinai pašalinkite visas apelsinų sėklytes, nes jos suteikia produktui per daug kartumo.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 1 kg kivių
- 1 kg apelsinų
- 1 kg cukraus (arba 2 kg, jei laikysite ilgiau)
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties (pagal skonį)
PARUOŠIMAS
Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite apelsinus ir kivius. Supjaustykite juos nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą. Vaisius užpilkite cukrumi ir atidėkite į šalį, kol išsiskirs iš jų sultys. Jei sulčių nedaug, galite įpilti 0,5 stiklinės šalto virinto vandens.
Uždėkite puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies virkite uogienę. 10 minučių pavirkite ir palikite kelioms valandoms atvėsti. Verdant susidariusių putų pašalinti nebūtina. Atvėsus jos beveik visiškai išnyks.
Pakartokite ankstesnę procedūrą dar 2 ar 3 kartus. Paskutinio virimo metu į uogienę įberkite citrinos rūgšties.
Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir juos uždarykite. Viskas baigta!
Kaip matote, paruošti šį vaisių skanėstą nėra sudėtinga. Ar kada nors esate gaminę tokią egzotišką uogienę? Komentaruose galite pasidalinti savo patirtimi. Jei nebandėte, kuo skubiau išmėginkite šį receptą ir skubėkite pasigaminti šią nepakartojamą apelsinų ir kivių uogienę. Gero apetito!