Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Aš braškių nešaldau ir neverdu, nes turiu savo būdą, kaip jas išlaikyti šviežias ištisus metus!

Netrukus prasidės braškių sezonas. Kai sezonas bus pačiame įkarštyje, žinoma, norėsime jų suvalgyti kaip galima daugiau, tačiau žmogaus galimybės yra ribotos. Todėl kyla klausimas, kaip braškes išlaikyti, kad jų sezonas būtų kuo ilgesnis. Iš jų galite pasigaminti uogienės arba jas užšaldyti, bet apie šiuos būdus, tikriausiai, puikiai žinote. Todėl noriu papasakoti, kaip išlaikyti braškes jų neverdant ir jas neužšaldant.

Šiandien aš jums pasakosiu, kaip išlaikyti braškes ištisus metus!

KAIP IŠLAIKYTI BRAŠKES

Sudedamosios dalys:

  • 3 kg braškių
  • 3 kg cukraus

Paruošimas:

Prieš paruošdami uogas, nepamirškite vieno svarbaus dalyko: uogos turi būti šviežios. Priešingu atveju jų skonis bus prastas. Sudėkite braškes į didelį dubenį ir 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Tada gerai nuplaukite jas po tekančiu vandeniu.

Tada gerai nuvalykite braškes ir pašalinkite jų kotelius su lapeliais. Jei rasite didelių vaisių, galite juos perpjauti. Po to paimkite cukraus ir braškių santykiu 1:1. Į didelį dubenį įpilkite šiek tiek cukraus, tada sluoksniuokite braškes. Taip susluoksniuokite visas braškes. Pasilikite šiek tiek cukraus, jo prireiks vėliau.

Palikite braškes 3 valandoms. Per šį laiką kelis kartus pamaišykite. Braškės išleis sultis, o cukrus po truputį ištirps.

Tuo tarpu pasiruoškite mažus stiklainius. Jie turi būti švarūs ir sausi. Šiam uogų paruošimui galite juos sterilizuoti. Sudėkite braškes į stiklainius beveik iki viršaus, palikdami šiek tiek vietos. Procesą galėsite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Į likusią vietą suberkite likusį cukrų. Uždarykite stiklainius dangteliais. Šaldytuve juos galėsite laikyti ištisus metus! Uogos nepraras savo skonio ir aromato.

Pateikiame vaizdo įrašą, kuriame pamatysite, kaip galima išsaugoti braškes.

Rezultatas – labai skanus, ilgai išliekantis ir puikios kokybės desertas. Tikrai natūrali ir puikaus skonio uogienė! Tik jums nereikės jos virti. Pastaruosius kelerius metus būtent taip braškes ruošiau žiemai. Paskui visą žiemą visi valgėme uogas. Jas galėsite valgyti kaip įprasta arba dėti į kompotą. Tačiau aš labiausiai mėgstu žiemos viduryje pasiimti stiklainį braškių ir su jomis pasigaminti naminių virtinukų. Štai jums ir vasara vidury žiemos šalčių!

Daugiau neturėsite jokių klausimų, kaip išlaikyti braškes. Beje, taip pat galėsite paruošti ir kitas uogas. Proceso esmė yra ta pati, o rezultatas visada puikus. O kokius konservuotus produktus jūs ruošiate žiemai?

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---