Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Keptuvėje keptas pyragas su bananais ir kakava

Norint draugams ir šeimos nariams patiekti šviežiausių pyragėlių prie arbatos, nebereikės eikvoti elektros energijos ar dujų orkaitei įkaitinti. Mes pamokysime jus, kaip pasigaminti gardų keptuvėje keptą pyragą. Jis bus saldus, kvapnus ir tikrai skanus!

Kad skonis būtų ryškus, pasirinkome bananus ir kakavą – mėgstamiausią visų saldumynų mėgėjų duetą. Pažiūrėkite, koks purus pyragas! Iš išvaizdos nė nepagalvotumėte, kad tai itin ekonomiškas sprendimas. Ganėtinai daili biskvito tekstūra. Ir visa tai su vienu kiaušiniu ir šiek tiek augalinio aliejaus!

KAIP PASIGAMINTI PYRAGĄ SU BANANAIS IR KAKAVA

Supjaustykite prinokusius bananus griežinėliais ir įmaišykite į blynų tešlą – kas gali būti paprasčiau? Bananai tinka visų rūšių – kuo labiau prinokę, tuo bus saldesnis pyragas. Jei norite dar sodresnio skonio, apšlakstykite keptuvėje esančius bananus citrinos sultimis ir pabarstykite maltu kardamonu.

Mūsų versija puikiai tiktų arbatos vakarėliui su draugais arba užkandžiams per šeimos susitikimą. Išbandykite!

Sudedamosios dalys:

  • Bananai – 3 vnt.
  • Sviestas – 20 g
  • Cukrus – 4 šaukštai.
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Jogurtas – 1 puodelis.
  • Saulėgrąžų aliejus – 40 ml
  • Kvietiniai miltai – 120 g
  • Kakavos milteliai – 1,5 valgomojo šaukšto
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Vanilinis cukrus – 10 g

Gaminimo būdas:

Paruoškite bananus: nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įdėkite 1,5 valgomojo šaukšto cukraus ir išmaišykite. Nuolat maišydami ištirpinkite cukrų. Supilkite bananus į keptuvę ir tolygiai paskirstykite. Išjunkite ugnį ir palikite bananus keptuvėje.

Tešlai. Giliame dubenyje plaktuvu sumaišykite kiaušinį su 2,5 šaukšto paprasto cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Įmaišykite jogurtą ir augalinį aliejų. Dar kartą išmaišykite. Įsijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Mišinį maišykite vieliniu plakikliu, kol jis taps vientisas ir neliks gumuliukų. Tešla turėtų būti kaip keksiukams kepti.

Keptuvę su bananais uždėkite ant ugnies. Supilkite tešlą ant bananų, paskirstykite mentele, kad tolygiai pasiskirstytų.

Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite dantų krapštuku: smeikite į vidurį – jis turi likti sausas.

Atitraukite pyrago šonus mentele. Naudodami plačią plokščią lėkštę, apverskite gaminį. Dar 5 minutes pakepkite uždengę dangčiu.

Taip bus paruoštas saldus, kvapnus ir, svarbiausia, paprastas kepinys prie arbatos. Ar pastebėjote, kiek mažai cukraus sunaudojama šiame pyrage? Taip yra todėl, kad bananai jau patys savaime yra pakankamai saldūs. Patiekite pyragą dar karštą ir mėgaukitės jo įspūdingu skoniu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---