Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Aromatinis citrusinių vaisių pyragas: labai švelnus ir kvapnus

Minkštas, kvapnus ir šiek tiek drėgnas.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Apelsinas – 1 vnt.
  • Cukrus – 130 g
  • Miltai – 180 g
  • Sviestas – 100 g
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska – žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Apelsiną gerai nuplauname ir nuplikome verdančiu vandeniu. Su tarka nutarkuojame apelsinų žievelės sluoksnį, o iš minkštimo išspaudžiame sultis. Turėtumėte gauti 100 ml.
  2. Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir druska, kol tūris padidės dvigubai. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą, sudėkite nutarkuotą apelsino žievelę ir sultis.
  3. Išmaišykite ir suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
  4. Tešlą paskirstome į pergamentu išklotą ir aliejumi pateptą formą.
  5. Lengvai padaužome kepimo formą į stalą, kad masė tolygiai pasiskirstytų.
  6. Pyragą kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  7. Jei norite, iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---