Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Rytietiški pyragėliai-krepšeliai: plona tešla ir daug įdaro

Pirmiausia užpildome įdaru, o tada iš viršaus uždengiame.

Greitai paruošiami pyragėliai-krepšeliai pagal receptą iš rytų išsiskiria iš daugelio mums jau įprastų pyragėlių. Čia kulinarijos specialistai orientuojasi į įdaro gausą ir minimalų tešlos kiekį – gaunasi kur kas daugiau skonio.

Pirmiausia greitai užminkykite paprastą tešlą: į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite arbatinį šaukštelį druskos, supilkite 200 mililitrų pieno, tiek pat vandens, įdėkite 7 gramus mielių ir suberkite 700 gramų miltų, ir minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite 40 minučių po plėvele, kad pakiltų.

Tada išimame ir padaliname į 16 dalių. Kiekvieną iškočiojame į lakštą. Sudedame po 8 gabalėlius, kiekvieną sluoksnį ištepame sviestu ir dedame į šaldytuvą 30 min.

Dabar į atskirą dubenį sudedame 500 gramų supjaustytos mažais kubeliais bet kokios mėsos. Ten pat sudedame susmulkintus 2 svogūnus, pagal skonį įberiame druskos, kmynų, kalendrų. Įpilame 50 mililitrų augalinio aliejaus ir viską išmaišome.

Atsinešame tešlą ant darbinio paviršiaus. Vėl padalijame ją į 16 dalių. Iš kiekvieno formuojame krepšelį ir užpildome jį įdaru.

Jau gamindami pyragėlius atsargiai sutvirtinkite kraštus. Perkelkite juos į pergamentu išklotą kepimo skardą.

Kepkite 35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Galite pyragėliams naudoti ir kitokį įdarą. Šis receptas leidžia eksperimentuoti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---