Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Greitai paruošiamas ir labai skanus pyragas

Mūsų skaitytoja pateikė greito ir labai skanaus pyrago su riešutais ir paprastu kremu receptą. Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ir net šventinėmis progomis.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklinės aliejaus
  • 1 1/2 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės maltų riešutų
  • 1 stiklinės kepimo miltelių

Kremui:

  • 600 ml pieno
  • Vanilinio cukraus
  • 5 šaukštų cukraus
  • 2 vanilinio pudingo miltelių
  • 200 g sviesto
  • Cukraus pudros
  • 1 arbatinio šaukštelio tirpios kavos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia dubenyje iki putų išplakite kiaušinius ir cukrų.

Supilkite pieną bei aliejų ir gerai išmaišykite.

Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – miltus ir kepimo miltelius.

Taip pat įmaišykite riešutus – turite paruošti vientisą tešlą.

Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi arba pateptos riebalais ir pabarstytos miltais.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes – kepimo laikas tik apytikslis, kiekviena orkaitė kepa skirtingai, todėl patikrinkite tešlą mediniu pagaliuku.

Kol tešla kepa, paruoškite kremą:

Sumaišykite pudingo miltelius ir cukrų su pienu, ir padėkite ant viryklės.

Išvirkite tirštą kremą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Kai atvės, išsukite cukraus pudrą su sviestu ir įmaišykite į pudingą.

Taip pat įmaišykite kavą, kuri suteiks visam pyragui nuostabų aromatą.

Atvėsusį pyragą aptepkite kremu.

Galiausiai apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---