Kiauliena, paruošta pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo, yra labai skani. Ji labai sultinga ir mėgausitės kiekvienu jos kąsniu.
Jums reikės:
- 1300 g kiaulienos sprandinės
- Kepimo maišelio
Marinatui:
- 500 ml vandens
- Vieno su puse šaukšto druskos
- 2 – 3 lauro lapų
- Kvapiųjų pipirų
- 20 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
- 1 šaukštelio mairūno
- 1 šaukštelio baziliko
- 3 česnako skiltelių
Padažui:
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 2 šaukštų sojų padažo
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 šaukštų krienų
- 3 česnako skiltelių
Gaminimo eiga:
Į vandenį suberkite druską, įdėkite lauro lapų, pipirų žirnelius, mairūną, baziliką ir leiskite ant viryklės užvirti.
Virkite apie 3 minutes. Sutrinkite česnaką, susmulkinkite jį peiliu ir sudėkite į puodą su marinatu.
Įdėkite mėsą į kepimo maišelį, užpilkite marinatu ir palikite marinuotis 10 valandų (geriausia per naktį).
Po to išimkite mėsą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Dubenyje sumaišykite garstyčias su sojų padažu, aštriu padažu, juodaisiais pipirais, kreminiais krienais, aliejumi ir išspaustu česnaku.
Mėsą suriškite virvele, kad įgautų gražią formą, ir apkepkite iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje be aliejaus.
Kepimo skardą išklokite folija ir ant jos uždėkite papildomai kepimo popieriaus.
Ant jo užtepkite sluoksnį padažo, uždėkite apkeptą mėsą ir viską gerai aptepkite likusiu padažu.
Po to suvyniokite į kepimo popierių, o tada į foliją.
Kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 100 minučių.
Tada mėsą išvyniokite ir kepkite ant grotelių dar 10 minučių, kad mėsa įgautų gražią plutelę.
Galiausiai nuimkite virvelę ir patiekite.
Ši mėsa bus labai skani tiek šilta, tiek ir šalta.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: