Sekmadienis, 27 balandžio, 2025

Naujausi

Paprastas naminio sviesto receptas: tereikia vieno ingrediento ir parduotuvėje jo daugiau nebepirksite!

Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir pasigaminkite skanų sviestą tiesiog namuose. Procedūra yra labai paprasta ir sviestas bus pigesnis nei iš parduotuvės!

Jums reikės:

  • 2 l grietinėlės (30 %)
  • Elektrinio maišytuvo

Pasirinktinai:

  • Žiupsnelio druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Supilkite grietinėlę į didelį dubenį.
  2. Pradėkite plakti maišytuvu.
  3. Iš pat pradžių plakite nedideliu greičiu.
  4. Kai mišinys pradės keisti struktūrą – pagreitinkite plakimą.
  5. Sutirštėjusią grietinėlę nuo puodo šonų nuimkite ir įdėkite į indo vidurį.
  6. Baigiant plakti sviesto masė turi atsiskirti nuo skysčio.
  7. Per sietelį skystį perkoškite į paruoštą dubenį.
  8. Tada sviesto masę su sieteliu pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu.
  9. Gerai išplaukite.
  10. Rankomis gerai išspauskite likusį skystį.
  11. Iš sviesto suformuokite norimą formą.
  12. Padėkite jį ant maistinės plėvelės ir suvyniokite.
  13. Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
  14. Kai sviestas sustings, gardų naminį sviestą galėsite naudoti.
  15. Iš dviejų litrų grietinėlės turėtumėte paruošti maždaug 770 g sviesto.
  16. Gero apetito!
  17. Be sviesto, taip pat galite pasigaminti skanaus naminio sūrio.

Puikus naminio sūrio receptas, kuriam tereikia 2 ingredientų!

Viskas, ko reikės, rasite namuose.

Jums reikės:

  • 2 litrų didesnio riebumo pieno
  • 60 ml acto
  • Šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina, sūrį galima gaminti ir be jų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Jei mėgstate sūresnį sūrį, įberkite daugiau druskos, o jei nesate tikri kiek jos reikia, jos galite įberti vėliau.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Į puodą supilkite pieną.
  2. Nenaudokite ilgai galiojančio pieno, geriausia naudokite kuo šviežesnį pieną.
  3. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  4. Nuolat maišydami kaitinkite pieną.
  5. Tačiau pienas neturi užvirti, kai pasirodo burbuliukų, išjunkite liepsną.
  6. Įpilkite acto ir, jei norite, lašelį citrinos sulčių ir išmaišykite – pamatysite, kaip susidarys išrūgos.
  7. Dabar pasiruoškite sietelį ir išklokite jį sūrmaišiu.
  8. Supilkite puodo turinį ir išspauskite kuo daugiau skysčio, sandariai užriškite sūrmaišį ir taip pat šaukštu išspauskite skystį.

Gerai paslėkite ir bent 1 valandą palaikykite šaldytuve. Tada galėsite paragauti.

Linkime gero skonio!

Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštrus čili troškinys jūsų šeimos pietums

Čili troškinys - sotus patiekalas ne tik sušildys, bet ir pamaitins visą šeimą ar draugų būrį. Nesvarbu, ar esate patyręs kulinaras, ar tik pradedate...

Kas nutiks išgėrus pasibaigusio galiojimo vaistus: netikėta tiesa

Ką daryti su vaistais, kurių galiojimo laikas pasibaigęs? Ar galima vaistus vartoti, ar tai saugu? Ar galima vartoti vaistus, jei jų galiojimo laikas pasibaigęs? Medikai ir...
---