Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir pasigaminkite skanų sviestą tiesiog namuose. Procedūra yra labai paprasta ir sviestas bus pigesnis nei iš parduotuvės!
Jums reikės:
- 2 l grietinėlės (30 %)
- Elektrinio maišytuvo
Pasirinktinai:
- Žiupsnelio druskos
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Supilkite grietinėlę į didelį dubenį.
- Pradėkite plakti maišytuvu.
- Iš pat pradžių plakite nedideliu greičiu.
- Kai mišinys pradės keisti struktūrą – pagreitinkite plakimą.
- Sutirštėjusią grietinėlę nuo puodo šonų nuimkite ir įdėkite į indo vidurį.
- Baigiant plakti sviesto masė turi atsiskirti nuo skysčio.
- Per sietelį skystį perkoškite į paruoštą dubenį.
- Tada sviesto masę su sieteliu pamerkite į dubenį su šaltu vandeniu.
- Gerai išplaukite.
- Rankomis gerai išspauskite likusį skystį.
- Iš sviesto suformuokite norimą formą.
- Padėkite jį ant maistinės plėvelės ir suvyniokite.
- Padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
- Kai sviestas sustings, gardų naminį sviestą galėsite naudoti.
- Iš dviejų litrų grietinėlės turėtumėte paruošti maždaug 770 g sviesto.
- Gero apetito!
- Be sviesto, taip pat galite pasigaminti skanaus naminio sūrio.
Puikus naminio sūrio receptas, kuriam tereikia 2 ingredientų!
Viskas, ko reikės, rasite namuose.
Jums reikės:
- 2 litrų didesnio riebumo pieno
- 60 ml acto
- Šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina, sūrį galima gaminti ir be jų)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Jei mėgstate sūresnį sūrį, įberkite daugiau druskos, o jei nesate tikri kiek jos reikia, jos galite įberti vėliau.
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Į puodą supilkite pieną.
- Nenaudokite ilgai galiojančio pieno, geriausia naudokite kuo šviežesnį pieną.
- Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
- Nuolat maišydami kaitinkite pieną.
- Tačiau pienas neturi užvirti, kai pasirodo burbuliukų, išjunkite liepsną.
- Įpilkite acto ir, jei norite, lašelį citrinos sulčių ir išmaišykite – pamatysite, kaip susidarys išrūgos.
- Dabar pasiruoškite sietelį ir išklokite jį sūrmaišiu.
- Supilkite puodo turinį ir išspauskite kuo daugiau skysčio, sandariai užriškite sūrmaišį ir taip pat šaukštu išspauskite skystį.
Gerai paslėkite ir bent 1 valandą palaikykite šaldytuve. Tada galėsite paragauti.
Linkime gero skonio!
Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: