Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Traškus užkandis su medumi, sviestu, sūriu ir česnakais: minkštos lazdelės, pagamintos be mielių!

Paruoškite gardžias, minkštas sūrio ir česnakų lazdeles pagal šį paprastą receptą. Mano geriausia draugė davė man šį receptą, ir nuo to laiko pagal jį visada gaminu, kai su vaikais važiuojame į iškylas.

Skaniausios sūrio ir česnakų duonos lazdelės pagal paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo!

Jums reikės:

  • 180 g paprastų miltų
  • 100 g nesūdyto sviesto
  • 1 šaukštelio druskos (4 g)
  • 80 ml vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 valgomojo šaukšto pieno (8 g)
  • 80 g mocarelos sūrio
  • 40 g sūrio – geriausia meksikietiško tipo

Iškepusioms lazdelėms aptepti:

  • 30 g sviesto
  • 10 g česnakų
  • 5 g svogūnų laiškų
  • 1 šaukštelio medaus (16 g)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberkite miltus.

Sudėkite smulkiai supjaustytą kambario temperatūros sviestą.

Maišykite miltus su sviestu taip, tarsi kapotumėte (žr. vaizdo įrašą).

Į nedidelį dubenį įberkite druskos ir įpilkite šalto vandens.

Maišykite, kol druska visiškai ištirps.

Į dubenį su miltais supilkite sūrų vandenį, atsargiai išmaišykite ir išminkykite rankomis.

Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę.

30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo, tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Pabarstykite miltais, iškočiokite ir sulankstykite į kvadratą.

Tada pabarstykite miltais ir vėl iškočiokite.

Vėl sulankstykite tešlą į kvadratą ir pakartokite dar 2-3 kartus.

Galiausiai tešlą iškočiokite į maždaug 5 mm storio stačiakampį.

Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, išplakite rankiniu plaktuvu.

Užtepkite šią masę ant tešlos.

Pusę tešlos apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.

Uždenkite kitu tešlos sluoksniu ir švelniai iškočiokite kočėlu.

Aptepkite kiaušinių mišiniu.

Apibarstykite meksikietišku sūriu ir supjaustykite tešlą maždaug 2-3 cm storio juostelėmis.

Tešlos juosteles susukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu.

Dėkite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę  ir kepkite apie 15-18 minučių.

Į nedidelį dubenėlį su ištirpintu sviestu sudėkite sutrintą česnaką, svogūnų laiškus, medų.

Viską gerai išmaišykite.

Užtepkite česnakų mišinio ant iškeptų lazdelių ir patiekite.

Mėgaukitės puikiu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...

Keturios produktų grupės, kurias būtina valgyti metant svorį

Lieknėjimas – tai ne tik atsisakymas maisto, bet ir teisingas maisto pasirinkimas. Įvardyti produktai, kurie būtinai turi būti kiekvieno, norinčio atsikratyti antsvorio be žalos...
---