Visi, kas paragaus šių sūrio lazdelių – prašys recepto, nes jos labai skanios! Paruošimas labai paprastas, o rezultatas puikus.
Jos puikiai tinka kaip greitas užkandis pavaišinti svečiams arba tiesiog kramsnoti sėdint prie televizoriaus.
Būtinai išsaugokite šį receptą!
Jums reikės:
- 250 ml kefyro
- 2 kiaušinių
- 450 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio druskos
- 100 g kietojo sūrio
- Šviežių prieskoninių žolelių
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Prieš ruošiant visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Į kefyrą suberkite druską ir sodą, ir įmuškite kiaušinius.
Gerai išmaišykite.
Sudėkite stambia tarka sutarkuotą sūrį.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
Sudėkite juos į mišinį kartu su prieskoninėmis žolelėmis.
Persijokite miltus ir palaipsniui įmaišykite juos į mišinį.
Svarbiausia, kad tešla būtų nelipni, minkšta ir elastinga.
Stalviršį pabarstykite miltais.
Uždėkite ant jo tešlą.
Iškočiokite iki 4 mm storio blyną.
Supjaustykite tešlą juostelėmis.
Kiekvieną jų dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Ant vidutinės ugnies kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Atlikta! Šias sūrio lazdeles pagaminsite labai greitai, o rezultatas jus nustebins!
Mėgaukitės!