Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Garsusis biskvitinis vyniotinis: paprastas ir greitas paruošimas – tai skanėstas, kuris nepaliks abejingų!

Pagal mūsų rastą paprastą receptą paruoškite fantastišką vyniotinį, kurio skonis jus maloniai nustebins! Vyšnios kartu su gardžia grietinėle ir šokoladu yra tikras svajonių derinys.

Skanaus biskvitinio pyrago vyniotinio receptas, kurį radome internete.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 60 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 1 valgomojo šaukšto vandens
  • 1-2 arbatinių šaukštelių cukraus pudros

Kremui:

  • 250 ml plaktos grietinėlės (33-35 %)
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 50 g cukraus pudros

Įdarui:

  • 60 g vyšnių, konservuotų savo sultyse (jei vyniotinį ruošite tik suaugusiesiems, vyšnias prieš tai galite pamirkyti alkoholyje: brendyje arba likeryje).
  • 100 ml konservuotų vyšnių sulčių (jei jos per saldžios, atskieskite vandeniu) arba cukraus sirupo

Glajui:

  • 60 ml plaktos grietinėlės (33-35 %)
  • 100 g juodojo šokolado

Iš šių ingredientų galėsite pagaminti maždaug 1 kg sveriantį vyniotinį.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suformuokite taip, kad būtų 28 x 38 cm dydžio biskvitas.

Atskirame inde kiaušinius išplakite elektriniu maišytuvu iki putų.

Tada suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir plakite dar 10-12 minučių, didindami maišytuvo greitį, kol kiaušinių masė taps puri, balkšva ir standi, o maišytuvo šluotelės paliks nuolatines žymes.

Įmaišykite persijotus miltus ir kakavos miltelius.

Maišykite mentele iki vientisos masės, greitais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.

Tada įpilkite šaukštą vandens (kambario temperatūros), išmaišykite mentele ir darykite tokius pat judesius.

Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.

Kepkite 12 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kepimo skardą įdėję į vidurinį orkaitės skyrių.

Kepimo laikas ir temperatūra gali priklausyti nuo jūsų orkaitės savybių.

Kol biskvitas kepa, paimkite kepimo popieriaus lapą ir pabarstykite jį cukraus pudra.

Švarų virtuvinį rankšluostį pamirkykite vandenyje.

Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir iš karto išverskite biskvitą su popieriumi ant paruošto ir cukraus pudra pabarstyto kito kepimo popieriaus. Uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 20 minučių atvėsti.

Tuo tarpu paruoškite kremą: į gilų dubenį sudėkite grietinėlę, maskarponės sūrį ir cukraus pudrą.

Išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.

Tada plakite elektriniu mikseriu, kol gausite vientisą, purų ir standų kremą, kurį įdėkite į šaldytuvą 10 minučių atvėsti.

Patarimas, kaip suvynioti vyniotinį: nuimkite virtuvinį rankšluostį ir kepimo popierių, ir atsargiai sulyginkite kraštus.

Naudodami silikoninį teptuką, biskvitą ištepkite vyšnių sultimis arba cukraus sirupu.

Tolygiai paskirstykite kremą ant biskvito paviršiaus, palikdami vieną iš trumpųjų kraštų laisvą (šiek tiek kremo pasilikite ritinio kraštams aptepti).

Vyšnias išdėliokite eilute ant kremu padengto krašto.

Suvyniokite biskvitą į ritinį be kepimo popieriaus, pradėdami nuo krašto, ant kurio sudėjote vyšnias.

Vyniotinio kraštus aptepkite likusiu kremu.

Suvyniokite vyniotinį į kepimo popierių ir atsargiai padėkite ant padėklo.

Įdėkite į šaldytuvą 60 minučių, kad kremas sustingtų. Tada perkelkite vyniotinį ant kepimo skardos, o kraštus apdenkite kepimo popieriumi, kad aptepant glajumi jie liktų švarūs.

Paruoškite glajų: sulaužykite šokoladą gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį.

Supilkite iki virimo temperatūros įkaitintą grietinėlę, palikite 30-60 sekundžių, ir išplakite ją iki vientisos masės.

Jei visas šokoladas neištirpo, glajų galite pašildyti ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje.

Jei glajus per tirštas, į jį galėsite įpilti dar šiek tiek šiltos grietinėlės.

Aptepkite glajų ant vyniotinio viršaus, tada atsargiai nuimkite kepimo popieriaus lapelius.

Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, bet geriausia – per naktį.

Prieš patiekdami, papuoškite šviežiais vaisiais ir rozmarino šakelėmis.

Supjaustykite vyniotinį karštu peiliu (pašildykite karštame vandenyje ir nuvalykite rankšluosčiu).

Taip vyniotinio riekelės bus gražios bei tvarkingos, ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---