Šeštadienis, 26 balandžio, 2025

Naujausi

Puodai vėl bus kaip nauji: paprastas triukas, kaip juos išvalyti taip, lyg jie būtų tarsi nenaudoti!

Švarūs puodai ir keptuvės yra labai svarbūs sveikam maistui ruošti. Tačiau dažnai plaunama tik viršutinė dalis, kuri yra naudojama, o apatinė dalis lieka pamiršta.

Ilgainiui paviršius lieka negražus, ant jo lieka pridegusių nešvarumų. Tačiau gera žinia yra ta, kad net ir tokį paviršių galima lengvai išvalyti!

Mano kaimynės patarimas

Puikus patarimas, kaip greitai, lengvai ir labai pigiai išvalyti virtuvės indus.

Visas reikalingas priemones rasite namuose!

Jums reikės:

  • Paprastos sodos
  • 3% vandenilio peroksido tirpalo

Valymo eiga:

Įpilkite ¼ puodelio peroksido į stiklinį indelį ir įberkite ¼ puodelio geriamosios sodos.

Maišykite šį mišinį, kol paruošite tirštos konsistencijos pastą.

Paruoštą mišinį užtepkite ant kempinės ir perbraukite ja per nešvarias vietas.

Palikite 10 minučių, nuvalykite ir nuplaukite švariu vandeniu.

Dirbkite su pirštinėmis.

Naudodami šią namų sąlygomis paruoštą valymo priemonę, galite greitai ir lengvai pašalinti nešvarumus, riebalus ir pridegusius maisto likučius.

Patarimas su druska

Štai dar vienas valymo būdas, kaip išvalyti puodus nenaudojant cheminių medžiagų taip, kad jie blizgėtų kaip nauji!

Naudodami šį „YouTube“ kanalo metodą taip pat lengvai išvalysite prikepusius riebalus.

Jums reikės:

  • Druskos
  • Citrinų sulčių

Valymo eiga:

Šio triuko paslaptis slypi vienoje pagrindinėje taisyklėje.

Nešvarią vietą gausiai pabarstykite druska, užpilkite citrinos sultimis ir palikite 4 valandoms, kad nešvarumai suminkštėtų.

Tada nuvalykite visą paviršių šiurkščiąja kempinės puse, jei reikia, patrinkite.

Šis derinys išvalo riebalus ir nuo kitų paviršių, o puodai bus kaip nauji!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Greičiausias būdas – išvalysite per 20 minučių!

Geriausias ir namuose patikrintas būdas, kaip išvalyti pridegusius ir riebaluotus puodus, o taip pat pašalinti metų metus susikaupusius pridegusius nešvarumus.

Tai labai lengva padaryti ir viskas, ko jums reikia, yra paprastas soda ir ši „YouTube”  kanalo medžiaga, skirta valymo procedūrai.

Jums reikės:

  • Verdančio vandens
  • 1/2 puodelio geriamosios sodos
  • Kempinės

Valymo eiga:

Supilkite verdantį vandenį į kriauklę arba didelį dubenį ir įpilkite 1/2 puodelio geriamosios sodos.

Panardinkite puodą į vandenį ir apsemkite jį vandeniu taip, kad nešvarioji dalis būtų visiškai panardinta.

Palikite 20-30 minučių, tada lengvai nušveiskite kempine arba vieliniu šveistuku.

Puodas bus kaip naujas!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Kiti valymo būdai

Pagrindiniai buitiniai pagalbininkai nuo pridegusių maisto likučių yra actas, soda, druska, citrinos rūgštis ir vandenilio peroksidas. Be to, mažiau prieinamoms vietoms valyti pravers ne per kietas šveitimo šepetys ar kempinė.

Mirkymas sodos tirpale

Pusę puodelio sodos įberkite į didelį dubenį ir įpilkite karšto vandens. Įdėkite keptuvę taip, kad vanduo neišbėgtų ir visas dugnas bei šonai būtų tirpale. Palikite keptuvę mirkti kelioms minutėms, o tada nuvalykite nešvarumus vieline kempinėle. Prireikus šį procesą galite pakartoti kelis kartus. Vietoj sodos taip pat galite naudoti citrinos rūgštį. Litrui verdančio vandens visada naudokite vieną arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties.

Sodos ir vandenilio peroksido pasta

Dubenyje sumaišykite pusę puodelio valgomosios sodos ir tiek pat vandenilio peroksido. Užtepkite šios pastos ant puodų dugno ir palikite valandą. Praėjus šiam laikui, nuvalykite drėgnu skudurėliu. Jei nešvarumų nepavyksta lengvai pašalinti, galite naudoti šiurkščią kempinės pusę ir trinti paviršių tol, kol visi nešvarumai pasišalins.

Mirkymas acte

Dubenyje sumaišykite vieną litrą verdančio vandens, 3/4 puodelio acto ir tris valgomuosius šaukštus druskos. Į šį tirpalą įdėkite puodą ar keptuvę ir palikite valandai. Praėjus šiam laikui, nuvalykite nešvarumus su vieline kempinėle. Jei nešvarumai yra didesni, procesą galite pakartoti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---