Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Gaivus sluoksniuotos tešlos pyragas su apelsinais: gali pagaminti net nepatyrusios šeimininkės!

Paruoškite šį paprastą ir labai skanų patiekalą iš sluoksniuotos tešlos, grietinėlės ir apelsinų. Puikus derinys, sukuriantis išties gardžią visumą. Be to, jį paruošite labai greitai, o jį pagaminti gali net nepatyrusios namų šeimininkės.

Paruoškite šį skanų pyragą pagal šį receptą!

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • Apelsinų sulčių
  • Cukraus

Apelsinų sluoksniui:

  • 300 g apelsinų (2-3 apelsinų)
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

Kremui:

  • 350 ml plakamos grietinėlės
  • 3 šaukštų cukraus pudros
  • 250 g jogurto (geriausiai tiršto, pvz., graikiško jogurto)
  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Paruoškite sluoksniuotą tešlą, jei reikia, ją iškočiokite.

Perpjaukite per pusę.

Tada iš vieno sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaukite 22 cm skersmens apskritimą.

Subadykite šakute ir sudėkite ant išklotos kepimo popieriumi skardos.

Apšlakstykite apelsinų sultimis ir pabarstykite cukrumi.

Iš antro tešlos lakšto išpjaukite 20 cm skersmens apskritimą ir padalinkite į 12 vienodų trikampių.

Apšlakstykite juos apelsinų sultimis ir apibarstykite cukrumi.

Sluoksniuotą tešlą kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.

Kai iškeps, leiskite lakštams atvėsti.

Dabar paruoškite apelsinų sluoksnį: į puodą su storu dugnu sudėkite nuluptą susmulkintą apelsiną, įberkite cukraus ir krakmolo.

Virkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, nuolat maišydami.

Po to nukelkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti, dažnai pamaišykite.

Paruoškite kremą: šaltą grietinėlę plakite su cukraus pudra, kol gausis tirštos masės konsistencija.

Įmaišykite graikišką jogurtą ir išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.

Dabar tereikia surinkti desertą:

Pusę kremo tolygiai paskirstykite ant pirmojo tešlos sluoksnio, tada palikdami laisvus kraštus, ant viršaus užtepkite apelsinų mišinio.

Supilkite likusią grietinėlę, tada vėl paskleiskite apelsinų mišinį, bet nepamirškite pasilikti maždaug arbatinio šaukštelio papuošimui.

Ant viršaus uždėkite likusius iškeptus tešlos trikampėlius.

Per vidurį uždėkite likusį šaukštelį apelsinų mišinio.

Padėkite pyragą į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (geriausia per naktį).

Paruoštą pyragą dar galite apibarstyti cukraus pudra, tada tiesiog supjaustykite ir patiekite!

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---