Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Grietininės tešlos kruasanai su obuolių įdaru: geriausi pasaulyje!

Skanus ponios Olinkos receptas, kurį tikrai verta išbandyti! Kruasanai bus labai skanūs ir minkšti, o jei namuose dar turėsite obuolių, tai neabejotinai bus geriausias būdas juos panaudoti.

Taip pat galite juos įdaryti su uogiene, aguonomis ar graikiniais riešutais.

Sudedamąsias dalis matuokite 200 ml talpos stikline.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių paprastų miltų
  • 2 stiklinių pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės šilto pieno
  • 125 g lydyto sviesto
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 kubelio (šviežių) mielių
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 200 ml grietinės

Įdarams:

Obuolių įdarui:

  • 4-5 obuolių, cukraus ir cinamono.

Riešutų įdarui:

  • Maltų riešutų, cukraus, 100-200 ml pieno

Taip pat galite išbandyti varškės, aguonų ar uogienės įdarus.

Aptepimui:

  • 2 kiaušinių trynių + 2 šaukštų pieno

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus, suberkite cukrų, druską, kiaušinius, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę.

Į šiltą pieną suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 2 valgomuosius šaukštus miltų ir įtrupinkite mieles.

Leiskite mielėms suputoti.

Į miltus suberkite pakilusį raugą ir ištirpintą sviestą.

Rankomis užminkykite vientisą lipnią tešlą, nesijaudinkite, kad limpa, galite prieš minkymą sudrėkinti rankas.

Minkykite bent 10 minučių ir padėkite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.

Tuo tarpu paruoškite įdarą: obuolius sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Riešutus užpilkite karštu pienu, suberkite cukrų. Tą patį padarykite ir su aguonų įdaru.

Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalykite į 8 dalis. Tada padarykite 3-4 mažesnius rutuliukus.

Kiekvieną gautą rutuliuką iškočiokite į paplotėlį. Peiliu supjaustykite apskritimą į trikampius.

Įdarą dėkite ant vienos trikampio pusės. Iš obuolių šaukštu nusunkite sultis, kad kepant jos neišbėgtų.

Gaminius suvyniokite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kiaušinių trynius sumaišykite su pienu, išplakite ir konditeriniu teptuku aptepkite paruoštus kruasanus.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---