Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Minkšti ir kvapnūs labai greitai pagaminami štrudeliai su aguonų ir obuolių įdaru!

Jums pavyks greitai pagaminti šiuos skanius štrudelius su grietinėle.

Tešla bus labai minkšta, skani ir tiesiog tirps burnoje!

Įdarui siūlome pasirinkti obuolius ir aguonas, bet galite naudoti bet kokį jums patinkantį įdarą.

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 1 pakelio grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų acto
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 6-8 vnt. obuolių
  • Maltų aguonų
  • Cukraus
  • Malto cinamono
  • Džiūvėsėlių

Aptepimui:

  • Sviesto
  • Romo

Gaminimo eiga:

Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus.

Jei tešla gausis per kieta, įpilkite šiek tiek pieno ir išminkykite, kol gausite vientisą tešlą.

Leiskite tešlai pailsėti bent pusę valandos.

Nulupkite obuolius ir stambiai sutarkuokite juos su tarka.

Padalykite tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į didelį lakštą.

Apibarstykite gautus lakštus džiūvėsėliais, obuoliais, aguonomis, cukrumi ir cinamonu.

Susukite į ritinį, užspauskite ritinio galus ir įdėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Aptepkite štrudelius ištirpintu sviestu, sumaišytu su romu, ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių.

Paruoštus štrudelius galėsite aptepti likusiu sviestu ir romu.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---